Κηδεύεται στην Άρτα ο άτυχος πιλότος

Σήμερα στις 17.30 γίνεται στην Άρτα η κηδεία του άτυχου σμηναγού Τάσου Μπαλατσούκα, στον ιερό ναό αγίου Δημητρίου. Ο 34χρονος πιλότος έχασε τη ζωή του προχθές, κατά τη σύγκρουση των δύο αεροσκαφών που εκτελούσαν άσκηση προχθές Πέμπτη νότια της Κρήτης.
Τα δύο F-16 «ενεπλάκησαν» σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης καισυγκρούστηκαν, ενώ τα άλλα δύο αεροσκάφη που συμμετείχαν, παρέμειναν κοντά στο σημείο και ειδοποίησαν τα συνεργεία διάσωσης. Οι δύο πιλότοι του διθέσιου F-16 εκτοξεύθηκαν από το σκάφος, δυστυχώς όμως ο Μπαλατσούκας δεν τα κατάφερε και βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός.


Ήταν έγγαμος με 1.202 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 580 στο συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. Την ίδια ώρα δίνει μάχη για τη ζωή του ο σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης 35 ετών, ο πιλότος του διθέσιου αεροπλάνου. Ο Αναστασάκης διακομίσθηκε έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όντας όμως βαριά τραυματισμένος με διάτρηση πνεύμονα. Άντεξε όμως και τις τρεις ανακοπές που υπέστη κατά την επέμβασή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου μεταφέρθηκε. Ο Αναστασάκης είναι έγγαμος με μια κόρη και έχει 1.955 ώρες πτήσεις εκ των οποίων οι 1.456 σε F-16. Ο τρίτος πιλότος, o25χρονος ανθυποσμηναγός Παύλος Βοτζάκης είναι καλά στην υγεία του και για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος εξέφρασε την οδύνη του για το χαμό του πιλότου και την ελπίδα του να κερδίσει τη μάχη ο βαριά τραυματίας.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/7733/2010-08-28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: