Τα Γιάννενα μιλάνε για την κρίση στο BBC(βίντεο)

Τα Γιάννενα επέλεξε το BBC για να κάνει το «εκτός Αθηνών» οδοιπορικό του στην Ελλάδα της κρίσης. Από το πρωί, ένα συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού του αγγλικού πρακτορείου, είχε «στηθεί» στην πλατεία Μαβίλη και μιλούσε με κόσμο, είτε περαστικούς είτε φορείς της πόλης, για την κρίση και την επιρροή της στην καθημερινότητα, προβάλλοντας τις συνεντεύξεις ζωντανά στο BBC.

Ο «Η.Α.» συνάντησε το συνεργείο του BBC την ώρα του… φαγητού και μίλησε για λίγο με τον Τιμ Γουίλκοξ, το δημοσιογράφο που είχε αναλάβει το ρεπορτάζ. Ο Γουίλκοξ ήταν ο παρουσιαστής στη ζωντανή κάλυψη για το αγγλικό δίκτυο το ατύχημα στο ορυχείο Κοπιαπό της Χιλής, καθώς και στην εξέγερση του αιγυπτιακού λαού στην πλατεία Ταχρίρ.
«Οι Έλληνες φαίνεται ότι είναι θυμωμένοι με την κατάσταση, είναι προφανές. Ωστόσο, διακρίνουμε ότι ο κόσμος δεν θέλει να επιστρέψει στη δραχμή, είναι και αυτό καθαρό» λέει ο Γουίλκοξ στον «Η.Α.». «Μας έκανε εντύπωση ο τρόπος που περιγράφουν τη διαφθορά. Μιλήσαμε με γιατρό από το πανεπιστήμιο και μας είπε ότι οι ασθενείς δίνουν μετρητά στον γιατρό για εγχειρίσεις» συμπληρώνει, ενώ γνωρίζει και ότι αυτό που μόλις περιέγραψε, αποδίδεται στα ελληνικά με τον όρο «φακελάκι».
«Πάντως βλέπουμε ότι ο κόσμος δίνει χρήματα παρότι του έχει περικοπεί το 20% από το εισόδημά του» συμπληρώνει ο καμεραμάν του συνεργείου.
Όσο για τα Γιάννενα, δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό περιβάλλον και την πόλη. Ο Γουίλκοξ λέει στον «Η.Α.» ότι ο στόχος ήταν να γίνει ένα ρεπορτάζ για την ελληνική κρίση εκτός Αθηνών όμως. Ήδη, είχε την εμπειρία της επαφής με το κίνημα των «Αγανακτισμένων» με τους οποίους μίλησε πέρυσι τον Ιούνιο στην πλατεία Συντάγματος. «Θέλαμε να δούμε πώς είναι η ζωή εκτός Αθηνών. Στα Γιάννενα ήρθαμε γιατί μας είπανε ότι η περιοχή είναι από τις φτωχότερες της Ελλάδας και της Ευρώπης» συνεχίζει, αστειευόμενος ότι δεν βλέπει κάτι τέτοιο, όταν έχει μπροστά του τα εδέσματα που είχαν παραγγείλει για το μεσημεριανό τους.
Δείτε σχετικό βίντεο εδώ
http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/17047/2012-05-21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: