Αντώνης Μπέζας: Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, η Θεσπρωτία επιστρέφει στο Μέλλον

«Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, η Θεσπρωτία επιστρέφει στο Μέλλον», τόνισε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Θεσπρωτία κ. Αντώνης Μπέζας, στην ομιλία του στην Ηγουμενίτσα.
Ταυτόχρονα τόνισε ότι «το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας απαιτεί ισχυρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση».
Ο κ. Μπέζας, υπενθύμισε πως ενώ «Πριν από 2,5 χρόνια η Θεσπρωτία εμφάνιζε την εικόνα μιας κοινωνίας με συνοχή, γεμάτης αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης οικονομίας με προοπτικές, έτοιμης να αποτελέσει παράδειγμα για την υπόλοιπη χώρα», μετά τα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ «όλα αυτά ανατράπηκαν βίαια και η Θεσπρωτία κατρακύλησε χαμηλά».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών και την οικονομική κρίση, επεσήμανε πως «Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, είναι ποιά πολιτική δύναμη έχει την ετοιμότητα και το θάρρος να διαχειριστεί τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες του Μνημονίου. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, είναι ποιά πολιτική δύναμη έχει ξεκάθαρο σχέδιο δεκαετίας, για να επισπεύσει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τη διεθνή κηδεμονία και να προετοιμάσει τη στροφή στην πραγματική οικονομία».
Ενώ σημείωσε πως «Το δίλημμα των εκλογών για τη Θεσπρωτία, είναι τι είδους εκπροσώπηση θέλουμε την επόμενη ημέρα. Η πολυδιάσπαση, η φυγή στα μικρά κόμματα, και η αποχή από τις εκλογές, είναι στην ουσία σαν να πριονίζουμε τον κορμό της Ελλάδας και κάποια στιγμή ο κορμός αυτός θα πέσει. Η πολυδιάσπαση εδώ στον τόπο μας οδηγεί όμως και σε ένα άλλο αποτέλεσμα: την επομένη ημέρα η Θεσπρωτία θα είναι πάλι χωρίς φωνή, χωρίς δύναμη και χωρίς δυνατότητα αντίδρασης»
«Δώστε μας τη δύναμη, να αλλάξουμε την τύχη της Θεσπρωτίας. Δώστε μας τη δύναμη, να σταματήσουμε αυτή την εκκωφαντική σιωπή στην οποία είναι βυθισμένη η Θεσπρωτία», κατέληξε ο κ. Μπέζας.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Μπέζα, έχει ως εξής:
Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες της Ηγουμενίτσας,
Και οι πιο δύσπιστοι, και οι πιο κακόπιστοι, ξέρουν πλέον ότι η Παράταξή μας θα νικήσει!
Σε λίγα 24ωρα η νίκη θα είναι δική μας. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, η Θεσπρωτία επιστρέφει στο Μέλλον.
Νίκη της Νέας Δημοκρατίας, νίκη του Αντώνη Σαμαρά.
Τέρμα στο ΠΑΣΟΚ, που έφερε την κατάρρευση, που κυβέρνησε με ψέματα και ακόμη στα ψέματα καταφεύγει. Αλλάζοντας τον Παπανδρέου σε Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε ταυτότητα!!
Τέρμα στην τρομοκρατία των κομμάτων της Αριστεράς, που εμπόδισαν στο παρελθόν όλες τις μεταρρυθμίσεις και μας προτείνουν την ουτοπία.
Τέρμα στα κομματίδια της κεντροδεξιάς και της ακροδεξιάς, που λειτουργούν σαν νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ – ιδιαίτερα εδώ στη μονοεδρική Θεσπρωτία- και μας παρουσιάζουν σαν λύση την επιστροφή στη δραχμή και επομένως την καταστροφή της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
Εμείς φέρνουμε τη Νέα Μεταπολίτευση! Εμείς θα τα αλλάξουμε όλα!
Εμάς φοβούνται, εμάς πολεμούν!
Αλλά ο λαός το κατάλαβε, ο λαός έρχεται μαζί μας.
Το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας απαιτεί ισχυρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση.
Γι’ αυτό και η νίκη μας, θα είναι νίκη της Ελλάδας, ολόκληρου του ελληνικού λαού, θα είναι νίκη της Θεσπρωτίας.

Φίλες και φίλοι,
Τώρα που μας μένουν λίγες μόνο ώρες από το άνοιγμα της κάλπης και από το τέλος αυτού του δύσκολου αγώνα, θέλω μέσα από την καρδιά μου καταθέσω μπροστά σας, ορισμένες σκέψεις μου.
Πριν από δυόμισι χρόνια, σαν Παράταξη, ήμασταν όχι μόνο οι ηττημένοι, αλλά πολλοί, μας θεωρούσαν και για τελειωμένους.
Μας πολέμησαν με ψέματα, με μισές αλήθειες και με ύπουλη προπαγάνδα. Ήταν δύσκολο, ακόμη και να υπερασπίζεσαι τη Νέα Δημοκρατία.
Αλλά εμείς αντέξαμε! Και όχι μόνο αντέξαμε. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική ελπίδα της χώρας για να μπορέσει να κυβερνηθεί και να σταθεί στα πόδια της όρθια.
Ένα μεγάλο λοιπόν «ευχαριστώ», στη Νομαρχιακή μας Οργάνωση και στους λίγους αλλά εκλεκτούς ανθρώπους μας στις Τοπικές Οργανώσεις , που με τον αγώνα τους και την ανιδιοτελή τους προσφορά, κράτησαν ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία!!
Η Νέα Δημοκρατία, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έως τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, στάθηκε πάντοτε δίπλα στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, που προόδευσε κοινωνικά και οικονομικά στη γείτονα και φίλη Αλβανία, αλλά και στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα εδώ στη Θεσπρωτία.
Θυμίζω πρόσφατα, το άνοιγμα των δύο Τελωνείων Μαυρομματίου και Αμπελώνα, τον οδικό άξονα Σαγιάδα – Κονίσπολη- Άγιοι Σαράντα, τα μικρά τοπικά έργα στα ομογενειακά χωριά, τη χορήγηση της ελληνικής και επομένως της διπλής ιθαγένειας.
Ένα μεγάλο λοιπόν «ευχαριστώ», στους Βορειοηπειρώτες συμπατριώτες μας, που είναι σήμερα εδώ μαζί μας.
Γιατί κρατάτε αναμμένη τη φλόγα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη Βόρεια Ήπειρο και γιατί σ’ αυτό το δύσκολο αγώνα, είστε πάλι κοντά μας, με τη Νέα Δημοκρατία.
Αυτή η Παράταξη, που θεμελίωσε τη Μεταπολίτευση, τη Δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Αυτή η Παράταξη που με τον Κώστα Καραμανλή, είπε όχι στο Σχέδιο Ανάν και έβαλε βέτο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
Αυτή η Παράταξη που προσέφερε πολλά, δοκιμάστηκε πολύ, διέπραξε λάθη, πόνεσε πολλές φορές όσους την πίστεψαν, αλλά ψέματα δεν είπε, ούτε «λεφτά υπάρχουν» έταξε.
Αυτή η Παράταξη στηρίζεται πάνω απ’ όλα στους ανθρώπους της.
Κάθε αποκλεισμός της βάσης μας, είναι επιζήμιος και τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα.
Το μεγαλύτερο λοιπόν «ευχαριστώ» ανήκει σε όλους εσάς, που ήλθατε εδώ σήμερα. Που η παρουσία σας μας δίνει δύναμη να αθροίσουμε την ψυχή σας στην ψυχή μας.
Που οι καρδιές και τα μυαλά σας, αντιλαμβάνονται την ανάγκη συσπείρωσης, για να ενώσουμε δυνάμεις. Για να βγάλουμε την πατρίδα από το τέλμα της απόγνωσης και της απελπισίας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Υπάρχει μια παλιά αραβική παροιμία που λέει, πως «τέσσερα πράγματα στη ζωή δεν επιστρέφουν ποτέ: τα λόγια που ειπώθηκαν, το βέλος που εκτοξεύτηκε, η ζωή που πέρασε και η ευκαιρία που χάθηκε».
Η μεγάλη μάχη της Ελλάδας είναι τώρα. Και η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας είναι τώρα.
Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι το δίλημμα «Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο», όπως έντεχνα επιδιώκουν να περάσουν τα μικρά κόμματα και κάποιοι κύκλοι συμφερόντων.
Το δίλημμα αυτό έχει απαντηθεί με λάθος τρόπο από το ΠΑΣΟΚ το 2010, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν συνειδητά απέναντι.
Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 6ης Μαίου, είναι ποια πολιτική δύναμη έχει την ετοιμότητα και το θάρρος να διαχειριστεί τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες του Μνημονίου.
Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, είναι ποια πολιτική δύναμη έχει ξεκάθαρο σχέδιο δεκαετίας, για να επισπεύσει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τη διεθνή κηδεμονία και να προετοιμάσει τη στροφή στην πραγματική οικονομία.
Ποιο πολιτικό κόμμα, μπορεί να προσδιορίσει με ρεαλισμό και υπευθυνότητα, τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας και να διασφαλίσει την παρουσία της στην Ευρώπη.
Η απάντηση είναι σαφής και μονοσήμαντη.
Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος επάνω της.
Μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, μπορούν να δώσουν τη μάχη και να την κερδίσουν, για μας, και τα παιδιά μας!!
Πριν από 2,5 χρόνια η Θεσπρωτία εμφάνιζε την εικόνα μιας κοινωνίας με συνοχή, γεμάτης αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
Μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης οικονομίας με προοπτικές, έτοιμης να αποτελέσει παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Πριν από 2,5 χρόνια, όλα τα έργα στο Νομό, ήταν σε εξέλιξη:
- Η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού,
- Η Β΄ Φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας,
- Ο κάθετος στην Εγνατία Οδό άξονας από το Καρτέρι στο Βασιλικό,
- Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας,
- Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα,
- Το αρδευτικό του Μαργαριτίου,
- Σχολικά κτήρια όπως το Β΄ Ενιαίο Λύκειο και ο Κρατικός Παιδικός Σταθμός στην Ηγουμενίτσα αλλά και επεκτάσεις σχολείων στην Πέρδικα, τα Σύβοτα και το Μαργαρίτι,
- Αθλητικές υποδομές όπως τα γήπεδα του Μαργαριτίου, της Νέας Σελεύκειας και της Πέρδικας.
Η κινητικότητα που υπήρχε στην αγορά και οι δυνατότητες του αναπτυξιακού νόμου, κρατούσαν όρθιες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και είχαν οδηγήσει σε από νέες ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, στις περιοχές των Συβότων και της Πέρδικας.
Η κατασκευαστική δραστηριότητα ήταν σε πλήρη άνθηση, με μια σειρά από επαγγελματίες να ευημερούν και να αυξάνουν συνεχώς το εισόδημά τους.
Η έγκαιρη καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, είχε ενισχύσει το εισόδημα των αγροτών και είχε βελτιώσει το βιοτικό τους επίπεδο.
Η ανεργία στο νομό είχε μειωθεί από το 18% του 2003, στο 10% το 2009.
Η δημοπράτηση και η προετοιμασία και νέων έργων και δράσεων, όπως η Γ΄ Φάση του Λιμένα, οι Εργατικές Κατοικίες στον Παραπόταμο, η βελτίωση του τμήματος Καρτέρι- Πάργα, η λειτουργία του νέου τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας στο ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας, η ένταξη σε ΣΔΙΤ πέντε έργων προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, το αρδευτικό των Σπαθαραίων και άλλα, διασφάλιζαν την πορεία της Θεσπρωτίας για τα επόμενα πολλά χρόνια, στέλνοντας ένα μήνυμα ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης.
Όλα αυτά ανατράπηκαν βίαια και η Θεσπρωτία κατρακύλησε χαμηλά.
Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να ειπωθεί !!
Τα έργα -όπως στο Λιμάνι- πάγωσαν, ματαιώθηκαν ή ακυρώθηκαν. Η επίσημη ανεργία έφθασε το 28%. Πάνω από 150 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν.
Δύο από τα τρία Τμήματα του ΤΕΙ σταμάτησαν να λειτουργούν και μειώθηκε ο αριθμός των σπουδαστών τους. Δημόσιες υπηρεσίες καταργήθηκαν.
Οι λαθρομετανάστες πλημμύρισαν την Ηγουμενίτσα και το κόστος της αγροτικής παραγωγής εκτινάχθηκε.
Το μόνο που κατάφεραν, ήταν να βυθίσουν τη Θεσπρωτία σε μια περίοδο παρακμής.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί.
Δώστε μας τη δύναμη, να αλλάξουμε την τύχη της Θεσπρωτίας.
Δώστε μας τη δύναμη, να σταματήσουμε αυτή την εκκωφαντική σιωπή στην οποία είναι βυθισμένη η Θεσπρωτία!
Η Θεσπρωτία θα τα καταφέρει. Μαζί θα το αποδείξουμε!

Φίλες και φίλοι,
Εκτός από το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών, υπάρχει και ένα άλλο δίλημμα που αφορά ειδικά τη Θεσπρωτία.
Το δίλημμα των εκλογών για τη Θεσπρωτία, είναι τι είδους εκπροσώπηση θέλουμε την επόμενη ημέρα.
Η πολυδιάσπαση, η φυγή στα μικρά κόμματα, και η αποχή από τις εκλογές, είναι στην ουσία σαν να πριονίζουμε τον κορμό της Ελλάδας και κάποια στιγμή ο κορμός αυτός θα πέσει.
Η πολυδιάσπαση εδώ στον τόπο, μας οδηγεί όμως και σε ένα άλλο αποτέλεσμα: την επομένη ημέρα η Θεσπρωτία θα είναι πάλι χωρίς φωνή, χωρίς δύναμη και χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.
Θέλετε στο τιμόνι του τόπου να βρίσκεται κάποιος που να έχει την ισχύ, την εμπειρία και τη βούληση να αγωνισθεί για τη Θεσπρωτία, ανατρέποντας τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων ή θέλετε κατευθυνόμενοι από το δίκαιο θυμό σας, να απογυμνωθεί η Θεσπρωτία από τις ισχυρές φωνές, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον;
Θα επιβραβεύσετε αυτούς που σας εξαπάτησαν με τους κούφιες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, για να οδηγήσουν τη Θεσπρωτία στην αδικία και την εγκατάλειψη ή θα εμπιστευτείτε όσους αγωνίστηκαν με συνέπεια και προσπάθησαν για τον τόπο;
Θα στηρίξετε:
Όσους ήταν παρόντες και δεν έλλειπαν συνεχώς;
Όσους ήταν σταθεροί και δεν σήκωσαν άλλες σημαίες ευκαιρίας;
Όσους απέδειξαν με πράξεις την αγάπη τους για τους Θεσπρωτούς;
Όσους έδωσαν μάχες στην Αθήνα και τις κέρδισαν;
Όσους άντεξαν, σε κατασκευασμένες επιθέσεις λάσπης, γιατί περπάτησαν ασυμβίβαστα, τίμια, και με αφοσίωση, σε μια Θεσπρωτία που βρέθηκε σε θέση πρώτη;
Η απόφαση είναι δική σας. Η δύναμή μας, είστε εσείς, και μόνο εσείς !!
Μακάρι να υπήρχε το κόμμα του Μέγα Αλέξανδρου, να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό της πατρίδας μας. Δεν υπάρχει όμως, γι’ αυτό η Ν.Δ., χρειάζεται ισχυρή και καθαρή εντολή.
Γνωρίζω ότι υπάρχει οργή, αλλά η οργή αυτή γίνεται σήμερα ορμή. Ορμή για να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια. Ορμή για να σηκώσουμε τη Θεσπρωτία όρθια, και να μη τις αφήσουμε πεσμένες στα γόνατα, όπως τις κατάντησε το ΠΑΣΟΚ.
Όλοι μαζί για τη νίκη!!
Η Θεσπρωτία θα τα καταφέρει, η Ελλάδα θα τα καταφέρει!!!
Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: