Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο μήνυμα για την τελετή άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας

Η Τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην Πλατεία Δημαρχείου, αποτέλεσε το επίκεντρο της άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στη θεσπρωτική πρωτεύουσα, ένα γεγονός που τιμά ιδιαίτερα την πόλη και τη Θεσπρωτία ολόκληρη. Έξι αθλητές καταγόμενοι από το Νομό, όλοι τους με διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, μετέφεραν τη Φλόγα στους δρόμους της πόλης, για να ανάψουν το βωμό που είχε στηθεί στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Ελληνικής Λαμπαδηδρομίας κ. Σπύρος Ζαννιάς, το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Βασίλης Κατσιώρας, o εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Λονδίνο 2012, Γκάρι Λόντζμπον, αντιπροσωπεία των Άγγλων διοργανωτών, σύσσωμες οι αρχές του τόπου, ενώ και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου, τιμώντας με την παρουσία του μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη Φλόγα της Ελπίδας που μπορεί να ενώσει τους λαούς.
Η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε στην Ηγουμενίτσα στις 19.15 και πεζή λαμπαδηδρομία, αποτελούμενη από δύο λαμπαδηδρόμους, τη μετέφερε στο βωμό, τον οποίο και άναψε ο Μπουζούρης Πολύκαρπος, Πανελλήνιος Πρωταθλητής Στίβου (ΑΜΕΑ). Νέοι, αθλητές του Ναυαταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, υλοποιώντας ιδέα των υπευθύνων του Δήμου, είχαν σχηματίσει με τα κουπιά τους (σε ένδειξη τιμής και στην παγκόσμια πρωταθλήτριά μας Αλεξάνδρα Τσιάβου) μια ιδιότυπη χοάνη, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα όμορφη εικόνα, ενώ στην επιτυχία της εκδήλωσης συνεισέφεραν αθλητές διαφόρων τοπικών ομάδων.
Η τελετή περιελάμβανε επίσης, την ανάκρουση του Ολυμπιακού Εθνικού Ύμνου, των Εθνικών Ύμνων της διοργανώτριας των Ολυμπιακών Αγώνων Αγγλίας, καθώς και της χώρας μας. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνικής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζαννιάς. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου και του κ. Ζαννιά. Πεζή λαμπαδηδρομία, αποτελούμενη από άλλους τέσσερις Θεσπρωτούς αθλητές, μέσω της οδού Κύπρου κατ’ αρχήν και της παραλιακής στη συνέχεια, μετέφερε τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα στο ύψος του Λιμένα Εσωτερικού της Ηγουμενίτσας, απ’ όπου και αναχώρησε με επόμενο προορισμό τα Ιωάννινα.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνεισέφεραν (λαμπαδηδρόμους, υπαλλήλους του Δήμου, εθελοντές, αθλητές), σε μια κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη τελετή, άξια του σκοπού της και με πολύ μικρή, σε καιρούς χαλεπούς, οικονομική επιβάρυνση.
OΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ:
1.Ρουσάκης Γρηγόριος, Μέλος της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Ανδρών, Χρυσό Μετάλλιο στη Βαλκανιάδα Βόλεϊ 1990, παγκόσμια Πανεπιστημιάδα Βόλεϊ 1993
2.Μπουζούρης Πολύκαρπος, Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου (ΑΜΕΑ), (μεταφορά στο βωμό)
3.Καταβάτης Ηλίας, Βαλκανικοί Αγώνες Στίβου 2011, Πανελληνιονίκης στη Σφαιροβολία 2011
4.Κούρτης Βασίλειος, Εθνική Ομάδα Εφήβων Κωπηλασίας, 2 συμμετοχές σε παγκόσμιο πρωτάθλημα
5.Βαγενάς Κωνσταντίνος, 1η Βαλκανική Νίκη
6.Λιάκος Νικόλαος, 4 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου
http://www.e-igoumenitsa.gr/home/igoumenitsa/7678-2012-05-15-05-39-05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: