Μαζί τους εκλέξαμε...

Ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο το είχε πει μια χαρά: «Δημοκρατία είναι εκείνο το πολίτευμα που εξασφαλίζει πως δεν θα κυβερνηθούμε από ανθρώπους καλύτερους από ό,τι μας αξίζουν». Διαβάζοντας τα πρακτικά του συμβούλιου των πολιτικών αρχηγών αυτό πιστοποιείται. Αυτά που λέγονται στα καφενεία της επικράτειας ελέχθησαν και στις συνόδους κορυφής της πολιτικής ηγεσίας.
Δεν αναφερόμαστε μόνο στο γεγονός ότι ο αρχηγός ενός κόμματος -ο οποίος μάλιστα κέρδισε μία στις δέκα ψήφους των Ελλήνων- δεν γνωρίζει πόσο είναι το δημόσιο χρέος της χώρας. Αναφερόμαστε και σε όλα τα υπόλοιπα που έθεσε στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών ο κ. Πάνος Καμμένος και δεν έπαιξαν στα τηλεοπτικά δελτία. Είπε για παράδειγμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Εχουμε μπροστά μας την απόφαση για τα Σκόπια. Εάν πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος ένας από τους σοβαρούς λόγους είναι ότι σε λίγες ημέρες στο ΝΑΤΟ θα συζητηθεί το θέμα των Σκοπίων».
Βεβαίως, το θέμα των Σκοπίων δεν υπάρχει στην ατζέντα της συνόδου του ΝΑΤΟ και το κυριότερο ο κ. Καμμένος δεν προβληματίστηκε καν γι’ αυτό. Δεν προβληματίστηκε γιατί οι φθονεροί ξένοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία της ακυβερνησίας της χώρας για να πετύχουν τους ανθελληνικούς τους στόχους, όπως είναι να κλέψουν το όνομα της «Μακεδονίας».
Είπε κι άλλα πολλά -κυρίως συνωμοσιολογικά- ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να επιδείξει στο πανελλήνιο το μέγεθος της άγνοιάς του για τα θέματα που ως πολιτικός αρχηγός αναγκαστικά θα διαχειριστεί.
Για την Αγροτική Τράπεζα και ότι «η καταγγελία για το επονείδιστο(!) και επαχθές χρέος δεν οδηγεί σε πτώχευση της χώρας... αν δεν καταγγελθούν οι συμβάσεις, θα πτωχεύσουμε και οι υπόλοιποι και εν συνεχεία θα πάμε σε δήμευση από τους δανειστές μας και της δημόσιας περιουσίας και της ιδιωτικής».
Με αυτού του τύπου τις τερατολογίες ο κ. Καμμένος ξεφούρνισε τη νεοελληνική συνταγή επιτυχίας που απαρτίζεται από δύο συστατικά: απύθμενη άγνοια και απίστευτο θράσος. Πρότεινε στα υπόλοιπα κόμματα να στηρίξουν κυβέρνηση... Ανεξάρτητων Ελλήνων για να σώσει τη χώρα!
Είχαμε πολλά μαζεμένα για το πολιτικό δυναμικό όλα τα περασμένα χρόνια. Γκρινιάζαμε για την ανεπάρκειά του. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να εκλέξουμε χειρότερους. Ας ζήσουμε τα αποτελέσματα των επιλογών μας και ας μην γκρινιάξουμε αν στο μέλλον κάποιος Πάγκαλος πει «μαζί τους εκλέξαμε».
Tου Πάσχου Mανδραβέλη
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_19/05/2012_442877

Δεν υπάρχουν σχόλια: