Εκδηλώσεις μνήμης για τους αγώνες του Σουλίου

Ανακοινώθηκε και επισήμως από την Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα της ετήσιας εκδήλωσης μνήμης των αγώνων του Σουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 25, 26 και 27 Μαΐου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 19:30 στην Παραμυθιά, ποδηλατικό αγώνα από μαθητές των σχολείων του Δήμου, σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους.
Το Σάββατο στις 19:15 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Παραμυθιά θα γίνει, παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο» και θα ακολουθήσει στις 20:30 συνάντηση χορευτικών στο Δημαρχείο Σουλίου και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές στολές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, στην πόλη της Παραμυθιάς και στις 21.00 Δημοτικοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα Φιλοπρόοδου Όμιλου Παραμυθιάς, Καρβουναρίου, Μεσολογγίου, Κόνιτσας, Αμύνταιου και Βλαχών Θεσπρωτίας.
Την Κυριακή στο Σούλι στις 07:00 Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου και ακολούθως, 10:15 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Αγίου Δονάτου, 10:45 Μετάβαση των επισήμων στο Αμφιθέατρο, χαιρετισμοί, ομιλίες, εκφώνηση πανηγυρικού και αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.
11:35 Μετάβαση στον χώρο Βουλευτηρίου των Σουλιωτών, υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων – ενός λεπτού σιγή – εθνικός ύμνος, χαιρετισμός Δημάρχου Σουλίου, παραδοσιακοί εθνικοί χοροί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: