Αναστολή της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Την αναστολή λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας και την προσχώρηση στη ΝΔ ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε κοινές δηλώσεις με τον Αντώνη Σαμαρά από το Ίδρυμα Κακογιάννη.
«Μπροστά στον κίνδυνο καταστροφής της Ελλάδας είναι αναγκαίο να παραμερίσουμε τις διαφορές μας. Πρέπει να αντιταχθούμε στις δυνάμεις του λαϊκισμού», υπογράμμισε η κα Μπακογιάννη, αναφέροντας πως στελέχη της ΔΗΣΥ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα μπουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ενώ, όπως ανακοίνωσε, με φόντο το εκλογικό μπόνους η ΔΗΣΥ αναστέλλει τις κομματικές της διαδικασίες.


Η κα Μπακογιάννη κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους που στήριξαν τη Δημοκρατική Συμμαχία να συστρατευθούν στο νέο μέτωπο. «Εύχομαι να ενωθούν μαζί μας και άλλες δυνάμεις, πολίτες και σχήματα. Την κρίσιμη ώρα ας σταθούμε πάνω από όσα μας χωρίζουν», επεσήμανε.
Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς, αφού καλωσόρισε την κα Μπακογιάννη πίσω στη ΝΔ, απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα σε όλους όσους δεν θέλουν να καταστραφεί η χώρα για τη δημιουργία ενός πατριωτικού μετώπου. «Στόχος μας να βγάλουμε τη χώρα
από την κρίση, αλλά να παραμείνει στο ευρώ», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «η λιτότητα βυθίζει τη χώρα σε χειρότερα δεινά».
«Απέναντι μας έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί τη χώρα σε έξοδο από την ΕΕ και αλαζονικά δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών. Απέναντί μας έχουμε τις συνιστώσες της οπισθοδρόμησης και τις συμμαχίες της συντήρησης», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ είπε: «Οι ώρες για τη χώρα είναι κρίσιμες γι αυτό οι διαφορές παραμερίζονται. Θα ενώσουμε και την πατρίδα όπως ενώσαμε την παράταξή μας».
«Η πρότασή μας εξακολουθεί να ισχύει για τον κάθε συμπολίτη μας που στο βλέμμα του έχει την Ελλάδα. Η ενότητα εκτός από αρετή είναι και δύναμη για το έθνος», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: