Με ποσοστά και στο Κομμένο η Χρυσή Αυγή

Την πέμπτη θέση πήρε η Χρυσή Αυγή, με 5,7%, στην ιστορική κοινότητα του Κομμένου Άρτας, την περιοχή που έζησε με ένταση τη ναζιστική βαρβαρότητα.
Κατά τη διάρκεια της Γερμανική κατοχής το 1943 και ειδικότερα το πρωί της επομένης της εορτής της Παναγίας, στις 16 Αυγούστου, το χωριό αυτό υπέστη μια ολοκληρωτική καταστροφή από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις κατά την οποία σφαγιάσθηκε σχεδόν ο μισός πληθυσμός, 317 κάτοικοι, εκ των οποίων οι 97 ήταν μικρά παιδιά και 2 ιερείς.

Στη συνέχεια ακολούθησε πυρπόληση όλων των οικιών από την οποία σώθηκαν μόνο δύο. Στη προσπάθεια να διαφύγουν τον όλεθρο οι υπόλοιποι κάτοικοι, 17 ακόμη εξ εκείνων πνίγηκαν στον ποταμό Άραχθο από ανατροπή υπερφορτωμένης λέμβου.

Το γεγονός εκείνο που προστέθηκε στις θηριωδίες του πολέμου, φέρεται στην νεότερη ελληνική ιστορία ως Σφαγή του Κομμένου.
Σε αυτόν τον μικρό και ιστορικό τόπο λοιπόν βρέθηκαν τριάντα ψήφοι υπέρ της Χρυσής Αυγής, η οποία καμαρώνει για τη νεοναζιστική της ιδεολογία. Ψήφοι αγανάκτησης, λένε πολλοί. Όμως καλό είναι ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις, οργής κι αγανάκτησης, η ιστορία να μας διδάσκει.
http://www.epiruspost.gr/ipiros/arta/13052-2012-05-07-18-45-41.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: