Εγκαταλείπει τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου

Εγκαταλείπει τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και παραιτείται του αξιώματος του Δημοτικού Συμβούλου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παπαβασιλείου.
Ο κ. Παπαβασιλείου πρώην Νομάρχης Άρτας είχε ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο της Άρτας, δεν κατάφερε να τις κερδίσει ενώ έλαβε μέρος και τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.
Οι σταυροί που συγκέντρωσε τον έφεραν στην τρίτη θέση και τον άφησαν εκτός βουλής ενώ τρεις μέρες μετά ήρθε η παραίτησή του και από τα Δημοτικά πράγματα.


«Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη, αποδεσμευμένη πολιτικά. Όταν υπηρετείς σ' έναν κομματικό χώρο ή απ' το Κοινοβούλιο ή απ' έξω δεν μπορεί να είσαι ανεξάρτητος. Εντάσσεσαι σε μία κομματική γραμμή η οποία αλλοιώνει το χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, που πρέπει να είναι ανεξάρτητος» ανέφερε ο κ. Παπαβασιλείου, ο οποίος δηλώνει «παρών» και ότι θα εξακολουθεί να αγωνίζεται στο στίβο της κεντρικής πολιτικής σκηνής «ανεξαρτήτως αν υπάρχουν λίστες, αρχές και προτεραιότητες» όπως είπε.
Η απόφαση του κ. Παπαβασιλείου να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος, δρομολογεί εξελίξεις στo εσωτερικό της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοντά στο δημότη» του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας. «Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη στο χώρο που μπορούν να ηγηθούν. Οι διαδικασίες θα γίνουν εξάλλου και πιστεύω η δικιά μου παρουσία δεν θα λείψει. Εγώ σαν συνεργάτης θα συνδιαμορφώνω πολιτικές και απόψεις. Τους αγαπάω, με αγαπάνε, τους εκτιμώ, βοήθησαν όσο μπορούσαν να βοηθήσουν και πάντα στον διακριτό τους ρόλο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπερδέψουμε τον πολιτικό Παπαβασιλείου με τον αυτοδιοικητικό Παπαβασιλείου. Είναι αλλαγμένος ο ρόλος του και πρέπει να τηρήσει αυτό που έκανε. Θα ήταν υπαναχώρηση αν εγώ γυρνούσα πίσω να παίξω το ρόλο που είχα ως επικεφαλής» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαβασιλείου.
Σε ότι αφορά το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί ως επικεφαλής στη δημοτική παράταξη ο κ. Παπαβασιλείου είπε ότι υπάρχουν οι σχετικές διαδικασίες ανάδειξης και ότι «πρέπει αυτός ο οποίος θα είναι επικεφαλής να συνδυάζει πολλά πράγματα, πέρα απ' την εμπειρία, πέρα απ' τις γνώσεις και το πολιτικό προφίλ και την ανανέωση». Η εκλογή του επικεφαλής θα γίνει ανάμεσα από τα μέλη της παράταξης που είναι εκλεγμένα στο Δ.Σ..
http://www.epiruspost.gr/ipiros/arta/13097-2012-05-09-15-41-30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: