Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας καινοτομεί!

Σε ένα καινοτόμο επιμορφωτικό σεμινάριο περιβαλλοντικής αγωγής μέσω διαδικτύου συμμετέχουν 20 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι προαιρετικό, θα διαρκέσει 20 ημέρες (21/5/2012 έως 9/6/2012) και θα διεξαχθεί αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και ειδικότερα μέσω της υπηρεσίας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του πανελλήνιου σχολικού δικτύου

Οι στόχοι του σεμιναρίου είναι οι εξής:
 Να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί το θεσμικό πλαίσιο και τους τρόπους εφαρμογής της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
 Να εξοικειωθούν με τις νέες παιδαγωγικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις.
 Να κατανοήσουν τον τρόπο σχεδιασμού και πραγματοποίησης ενός σχολικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
 Να εμβαθύνουν στο σύστημα αξιών και εννοιών που χαρακτηρίζουν την Π.Ε
 Να διερευνήσουν τη δυνατότητα σύνδεσης των Νέων Τεχνολογιών με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
 Να λειτουργήσουν μέσα σε μια δημιουργική κοινότητα εκπαιδευτικών, που εφαρμόζουν νέες μεθόδους διδασκαλίας με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.
Η εκπαίδευση από απόσταση είναι αναμφίβολα μια πολύ χρήσιμη μέθοδος για την κατάρτιση και επιμόρφωση των εν ενεργεία εκπαιδευτικών. Τα προγράμματα αυτού του είδους είναι ευέλικτα, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο διδακτικό υλικό, ενώ δίνουν τη δυνατότητα να αρθούν τα εμπόδια της απόστασης και του περιορισμένου χρόνου των εκπαιδευόμενων. Το σεμινάριο διοργάνωσε, συντονίζει και διδάσκει η Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας κ. Ειρήνη Παπαχρήστου, κάτοχος Master στην Εκπαίδευση με ειδίκευση στην Εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: