Hi - tech λαθροκυνηγός

Έναν τεχνικό εξοπλισμό, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τον αμερικανικό στρατό κατά την εισβολή και παραμονή του στο Ιράκ, είχε στη διάθεσή του ένας 70χρονος λαθροθήρας από το Αηδονοχώρι Κόνιτσας που συνελήφθη από Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Για πολλά χρόνια, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε κατά την προανάκριση εξασκούσε την ίδια, παράνομη δραστηριότητα, κυνηγώντας αγριογούρουνα σε ημέρες, ώρες, αλλά και με τρόπο εκτός της νόμιμης διαδικασίας.
Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός περιελάμβανε μία κάμερα νυχτερινής όρασης, που ήταν προσαρμοσμένη στο κυνηγετικό όπλο και η οποία συνδεόταν ασύρματα με διόπτρες με υπέρυθρες ακτίνες, τις οποίες φορούσε ο 70χρονος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Παναγιώτη Τσιλίκη μόνο ο εν λόγω εξοπλισμός αποτιμάται σε αξία άνω των 20.000 ευρώ, ενώ είναι απορίας άξιον το πως βρέθηκε στην κατοχή του.
Αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες, θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ έφτασαν στην περιοχή όπου εντόπισαν την φυλάχτρα που είχε στήσει στα δέντρα ο λαθροθήρας, ο οποίος χρησιμοποιούσε καλαμπόκι για να προσελκύσει τα αγριογούρουνα.
Το βράδυ της 27ης Απριλίου οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής του, η οποία και πραγματοποιήθηκε με τα όπλα και όλα τα σύνεργα να κατάσχονται και τον 70χρονο να οδηγείται στο ΑΤ Κόνιτσας, ενώ με εισαγγελική εντολή ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
«Το γεγονός χαρακτηρίζεται πρωτοφανές, λόγω του εξοπλισμού που βρέθηκε να έχει και να χρησιμοποιεί ο λαθροθήρας. Η θηροφυλακή είναι οργανωμένη, συλλέγει πληροφορίες και προσπαθεί να τις αξιοποιήσει, ελέγχοντας και συλλαμβάνοντας όσους κυνηγούν παράνομα», τόνισε ο κ. Τσιλίκης ο οποίος πρόσθεσε ότι για το προηγούμενο έτος και για τους πρώτους μήνες του 2012 ο αριθμός των μηνύσεων για περιστατικά λαθροθηρίας έχει ξεπεράσει τις 150.
Λεπτομέρειες για την επιχείρηση σύλληψης του λαθροθήρα έδωσαν οι θηροφύλακες Κώστας και Γιάννης Τσιάμης, που ζήτησαν παράλληλα από τον κυνηγετικό κόσμο τη βοήθειά του προκειμένου να εκλείψουν τέτοιες καταστάσεις και τέτοια φαινόμενα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: