Στους Αγίους Σαράντα πραγματοποιήθηκε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του ΙΡΑ «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013»

Την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας, η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (Joint Monitoring Committee) του Διασυνοριακού Προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013».
Σκοπός της Επιτροπής ήταν ο καθορισμός των Αξόνων και Θεματικών Προτεραιοτήτων της επικείμενης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στρατηγικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του Προγράμματος, καθώς και η διεξαγωγή διαβούλευσης σχετικά με την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και η Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κα Τατιάνα Καλογιάννη ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σχετικά με τα στρατηγικά έργα αποφασίστηκε να οριοθετηθούν σε ενέργειες που αφορούν: α) τις υποδομές για την προσβασιμότητα της διασυνοριακής περιοχής και β) τον τουρισμό με έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, συναποφασίστηκε να προταθεί, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η συνεχιζόμενη ανάγκη για δράσεις κυρίως σε υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: