Επαγρύπνηση και εγρήγορση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου

Πλουτισμένη από τη φύση η Ήπειρος δέχεται κατ΄έτος τις περισσότερες βροχές απ΄όλες τις περιφέρειες της χώρας, κάτι που αποδεικνύεται από τις δεκάδες ποταμών, παραποτάμων και λιμνών που διαθέτει.
Νεράκι άφθονο και πολύτιμο, το οποίο δεν διαχειρίζεται ορθώς γιατί δεν υπάρχουν ανάλογη πολιτική, κρατική μέριμνα, προστασία επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, νομοθεσία και εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό δίκαιο, ειδικά για τις λεκάνες απορροής που εκκρεμεί από το 2003.

Άφθονο νεράκι που όμως πολλές φορές γίνεται αιτία πολλαπλών καταστροφών σε αγροτικές καλλιέργειες, σπίτια, δρόμους. Καταστροφές που καλείται ν΄αντιμετωπίσει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου. Κάτι τέτοιο συνέβη και πρόσφατα μετά από έντονες βροχοπτώσεις στη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων-Πραμάντων, στη θέση Ορεσίδες, μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων Καλεντζίου-Μονολιθίου,.
Και σ΄αυτήν την περίπτωση η επέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας υπήρξε άμεση και αποτελεσματική, χάρη και στην αμέριστη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά και του εντεταλμένου αντιδημάρχου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Συνεργεία της έσπευσαν άμεσα επιτόπου, απομάκρυναν τους τεράστιους ογκόλιθους που είχαν αποκλείσει
το δρόμο και προς τις δύο κατευθύνσεις και επιδιόρθωσαν τον ασφαλτοτάπητα που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την πτώση τόνων βράχων, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις για διερχόμενους οδηγούς. Παράλληλα αστυνομικοί και ο αντιδήμαρχος απέκλεισαν την κυκλοφορία οχημάτων σε κατάλληλα σημεία, φροντίζοντας για την ασφάλεια και την ενημέρωση των οδηγών που κατευθύνονταν προς το μέρος της κατολίσθησης προς αποφυγήν ταλαιπωρίας
Συγχαρητήρια στον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά κ. Βασίλη Σπύρου και τον αντιδήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων για την άμεση επέμβασή τους. Κι επειδή παρόμοια φαινόμενα κατολισθήσεων, κατακρημνήσεων και αποκλεισμών δρόμων σημειώνονται κατά τακτά διαστήματα χειμώνα-καλοκαίρι από τήξη και πήξη εδαφών, χιονών, νεροποντών και νεροσυρμών τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και καλύτερη συνέχεια. Τέτοιο άντρες και τέτοιες υπηρεσίες κάνουν τους Ηπειρώτες περήφανους και τους δημιουργούν αίσθημα ασφαλείας.

Του Κώστα Μπατσή

Δεν υπάρχουν σχόλια: