Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη για το νέο έτος

Εύχομαι τη νέα χρονιά οι ελπίδες όλων μας για ανάκαμψη και ανάπτυξη να επαληθευτούν. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτή τη στροφή της οικονομίας είναι η ψυχολογική μας ανάταση και η όλο και θετικότερη αντιμετώπιση των καταστάσεων που βιώνουμε.
Ιδιαίτερα η νεολαία μας πρέπει να απελευθερώσει όλες τις δημιουργικές της δυνάμεις, τη φαντασία και την φρεσκάδα της και να παρέμβει δυναμικά σε όλους τους τομείς.

Πρώτα από όλα στο φυσικό της χώρο την παιδεία όπου δυστυχώς ακόμη και σήμερα το 2012 ισχνότατες μειοψηφίες ναρκοθετούν το δρόμο των πολλών προς τη μάθηση. Στην πολιτική που πρέπει να διεκδικήσουν τον ρόλο που τους ανήκει. Στην επιχειρηματικότητα που οι σύγχρονες αντιλήψεις τους είναι η μόνη λύση για την απογείωση της χώρας. Στην κοινωνία ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη μεγάλη αυτή δεξαμενή του εθελοντισμού και των δημιουργικών πρωτοβουλιών.
Οι καιροί έχουν πια αλλάξει. Όσο το συντομότερο το συνειδητοποιήσουμε και πράξουμε ανάλογα τόσο καλύτερα και γρηγορότερα τα αποτελέσματα.
Με κριτική αλλά όχι με ισοπέδωση. Με αποφασιστικότητα αλλά και με διάλογο. Με διαφορετικότητα αλλά και με σύνθεση. Με σεβασμό στον άνθρωπο και τα ατομικά δικαιώματα αλλά και με αλληλεγγύη και σεβασμό στον συνάνθρωπο.

Εύχομαι το 2013 να είναι η χρονιά που θα σηματοδοτήσει μια νέα πορεία για τη χώρα και τους Έλληνες

Εύχομαι το 2013 όλοι οι Θεσπρωτοί και οι Ηπειρώτες που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας να συνεννοηθούμε καλύτερα, ειλικρινέστερα και πιο αποδοτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: