Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Παπακωνσταντίνου

Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκεται από σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ύστερα από την τροπή που πήραν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχθηκε τις εξηγήσεις που έδωσε νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου με δήλωσή του και σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος τονίζεται ότι «υπάρχει τεράστιο ζήτημα ευθύνης» του πρώην υπουργού, που χειρίστηκε το θέμα «με το χειρότερο δυνατό τρόπο».

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, μη αποκλειομένου και του ενδεχομένου να κινηθούν οι διαδικασίες του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Κάτι τέτοιο θα σημάνει τη σύσταση Εξεταστικής ή και Προανακριτικής Επιτροπής με τη σύμφωνη γνώμη του Κινήματος. Το θέμα αυτό ίσως σκοντάψει σε ενδεχόμενη παραγραφή, αν γίνει δεκτό ότι η μια ημέρα συνεδρίασης της Βουλής μετά τις εκλογές του Μαϊου θεωρηθεί κανονική Σύνοδος του Σώματος.

Πέραν αυτών το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στην επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι μετά τις σημερινές εξελίξεις «πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου» και απαιτεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει συγνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: