Αντ. Μπέζας: Δημιουργείται γραφείο εξυπηρέτησης φορολογούμενων στην Παραμυθιά

Στα πλαίσια των επαφών του με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης του νομού, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας συναντήθηκε σήμερα με τη Δήμαρχο Σουλίου κ α Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση.
Κατά τη συνάντηση, η Δήμαρχος έθεσε στο Βουλευτή θέματα που απασχολούν το Δήμο Σουλίου όπως η παραχώρηση της κυριότητας των κατασκηνώσεων Παραμυθιάς, η αναβάθμιση της λειτουργίας του Γραφείου του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η εξόφληση των οφειλών του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ, η μεταφορά της ΔΟΥ Παραμυθιάς στην Ηγουμενίτσα, το έργο του βιολογικού καθαρισμού και η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς.

Σχετικά με το θέμα της ΔΟΥ Παραμυθιάς, ο κ. Μπέζας ενημέρωσε τη Δήμαρχο Σουλίου ότι το αίτημα του Δήμου και των τοπικών φορέων για τη δημιουργία Κέντρου - Γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων στην Παραμυθιά έχει δρομολογηθεί.
Συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Οικονομικών προωθείται σχέδιο υπουργικής απόφασης, το οποίο έχει ήδη υπογραφεί από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Μαυραγάνη και θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, με το οποίο τροποποιείται η αρχική απόφαση μεταφοράς της ΔΟΥ Παραμυθιάς στην Ηγουμενίτσα και δημιουργείται στην Παραμυθιά Γραφείο ΔΟΥ, για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και τη διευκόλυνση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, ο Δήμος να διαθέσει τον κατάλληλο χώρο στέγασης και να αναλάβει το πλήρες κόστος λειτουργίας, πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων.
Το Γραφείο θα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, όπως η παραλαβή φορολογικών δηλώσεων, οι διαδικασίες χορήγησης ΑΦΜ, η παραλαβή δηλώσεων έναρξης εργασιών φυσικών και νομικών προσώπων, η παραλαβή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, γονικών παροχών κλπ καθώς και η ενημέρωση των φορολογουμένων με βάση τις εγκυκλίους και τις υπουργικές αποφάσεις για ζητήματα φορολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: