Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη

To 2012 περνά στην ιστορία, αφήνοντας βαριά και επώδυνη παρακαταθήκη στο νέο χρόνο που μόλις ανατέλλει.
Οι αλλαγές που συντελούνται στην Ελληνική κοινωνία είναι ραγδαίες και επιδρούν στο σύνολο των πολιτών που δοκιμάζονται και δίνουν καθημερινό, σκληρό, αγώνα επιβίωσης.
Διανύσαμε ένα πολύ δύσκολο χρόνο, που άφησε έντονα σημάδια στην Αυτοδιοίκηση και βέβαια στην Περιφέρεια Ηπείρου. Παρά ταύτα, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και στις δύσκολες στιγμές ήμασταν δίπλα στους συμπολίτες μας.

 Αντιμετωπίσαμε έκτακτες καταστάσεις
 Επιλύσαμε εκκρεμότητες που χρόνιζαν
 Δρομολογήσαμε αναγκαίες παρεμβάσεις για υποδομές.
 Προωθήσαμε έργα ζωτικής σημασίας σε όλη την Ήπειρο, υπερκαλύπτοντας τους στόχους απορρόφησης του ΕΣΠΑ
 Στηρίξαμε τις επενδύσεις μέσω των Αναπτυξιακών Νόμων
 Αναλάβαμε πρωτοβουλίες για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, των μαθητών, των νέων
Το γνωρίζουμε ότι απαιτούνται πολύ περισσότερα. Δεν εφησυχάζουμε, δίνουμε καθημερινή μάχη για τη διασφάλιση των ωφελουμένων πόρων από την Πολιτεία και ήδη έχουμε τα πρώτα θετικά δείγματα.

Το 2013 προμηνύεται χρόνος δύσκολος, ανηφορικός. Συνοδεύεται όμως από την ελπίδα ότι στη διάρκεια του θα ξεκινήσει μια νέα, αισιόδοξη, πορεία για την Ελλάδα. Πορεία, στην οποία οι αιρετές Περιφέρειες καλούνται να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο. Σε ο, τι μας αφορά, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, με στόχο η Ήπειρος να ξεπεράσει τις συνέπειες της κρίσης.
Την ώρα αυτή η σκέψη μας, η έγνοια μας, βρίσκεται σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν πληγεί περισσότερο από τον καθένα από την κρίση και έχουν μείνει άνεργοι και σε εκείνους που είδαν να αλλάζει δραματικά μέσα σε ελάχιστο χρόνο το επίπεδο ζωής τους.
Τους ζητούμε να δείξουν κουράγιο. Να μην απελπιστούν. Να παίρνουν δύναμη από το κύμα αλληλεγγύης που καθημερινά εκδηλώνεται.
Οι Ηπειρώτες ήταν πάντα πρωτοπόροι στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Το απέδειξαν κατά εντυπωσιακό τρόπο και κατά το χρόνο που αποχαιρετάμε.

Ας υποδεχτούμε το νέο χρόνο, με καλή διάθεση, με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Εύχομαι το 2013 να χαρίσει σε όλους Υγεία, οικογενειακή και ατομική επιτυχία, δύναμη για να ανταπεξέλθουμε τις πρόσκαιρες δυσκολίες. Στη δε πατρίδα μας, να μπορέσει να ξεπεράσει το φαύλο κύκλο της ύφεσης και να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: