Συμμετοχή της Περιφέρειας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «VERSO»

Θεματική Προτεραιότητα: «Εθελοντές για την Ευρωπαϊκή Απασχόληση»
Στο East Riding Yorkshire της Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου 2012 οι εργασίες της Διαπεριφερειακής Συνάντησης Εργασίας των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου «VERSO» (Εθελοντές για την Ευρωπαϊκή Απασχόληση). Στη συνάντηση συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου, με αντικειμενικό σκοπό την εξέταση κάθε πιθανότητας και δυνατότητας μέσω του εθελοντισμού, για την εξεύρεση λύσεων στο έντονο πρόβλημα της ανεργίας που υπάρχει στην περιοχή μας.

Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι οκτώ Τοπικές Αρχές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων, η Περιφέρεια Ηπείρου (Ελλάδα), ο Δήμος Middelfart (Δανία), το Netzwerk Lippe (Γερμανία), το Συμβούλιο East Riding του Γιορκσάιρ (Μεγάλη Βρετανία), το Generalitat de Catalunya (Ισπανία), ο Δήμος Zalaegerzeg (Ουγγαρία), ο Δήμος Coevorden (Κάτω Χώρες) και ο Δήμος της Σόφιας (Βουλγαρία). Οι τέσσερις Εταίροι της «Γνώσης» προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο και είναι το Πανεπιστήμιο Aarhus (Δανία), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Ελλάδα), το Business School of Budapest (Ουγγαρία) και το Universitat Autonoma de Barcelona (Ισπανία).

Στη συνάντηση οι οκτώ Τοπικές Αρχές παρουσίασαν 16 καλές πρακτικές εθελοντισμού, οι οποίες συνάδουν με τις αρχές του Προγράμματος, έπειτα από αξιολόγηση που πραγματοποίησαν οι Εταίροι Γνώσης, μεταξύ των οποίων είναι και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Την παρουσίαση των προτάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν οι κυρίες Ελένη Καλαμπόκα και Ευγενία Μπράτη (επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία).

Κοινή συνισταμένη είναι η συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι με τους οποίους ο εθελοντισμός να συμβάλει στην ένταξη της κοινωνίας των πολιτών για την ανάπτυξη των τοπικών υπηρεσιών απασχόλησης, στη βελτίωση της απασχολησιμότητας καθώς και στην αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας στις χώρες μέλη του έργου. Περαιτέρω μελέτη αυτών των καλών πρακτικών (ανάλυση κόστους-οφέλους, μεταφορά των καλών πρακτικών κ.α), θα πραγματοποιηθεί από όλους τους εταίρους.

Το εγκεκριμένο VERSO χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος INTERREG IVC.
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.versonet.eu καθώς και την ιστοσελίδα της Περιφέρειας www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: