Αλλαγή νοοτροπίας ζητά η Θεοδώρα Χουλιάρα

Η αλλαγή νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και κυρίως εκείνης που χαρακτηρίζεται από την συμπεριφορά του καθενός με βάση την οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα του άλλου, αποτελεί βασικό στόχο και προτεραιότητα της Θεοδώρας Χουλιάρα που ανέλαβε και επισήμως τη Δευτέρα τα καθήκοντα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» την θέση που ανέλαβε η κα Χουλιάρα στις πρώτες της δηλώσεις αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που η ίδια θέτει με βάση τις αρμοδιότητες, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν.
Έτσι, έκανε λόγο για αντιμετώπιση των προβλημάτων στο μέτρο του δυνατού χαρακτηρίζοντας απαραίτητο το συντονισμό των σχολικών μονάδων μέσω της συνεργασίας της Διεύθυνσης, με όλους τους συναδέλφους.
Παραδέχθηκε πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, προσθέτοντας όμως πως εκείνο που μετρά περισσότερο απ’ όλα είναι ότι οι εκπαιδευτικοί παρότι έχουν υποστεί άδικες περικοπές στο μισθό τους, δεν έχουν επηρεαστεί στο εκπαιδευτικό τους έργο.
«Ενημερώθηκα λεπτομερώς από την κα Νόκα για όλα τα θέματα και τολμώ να πω ότι σε ζητήματα που απασχολούν άλλες Περιφερειακές Διευθύνσεις, όπως είναι τα κενά σε σχολεία, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη στην Ήπειρο.
Το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι η νοοτροπία και θα ήθελα όλοι όσοι εμπλέκονται με την εκπαίδευση να εγκαταλείψουν όπως έχω κάνει κι εγώ την όποια επιφύλαξη έχουν απέναντι σε άλλους, με βάση τον χώρο στον οποίο ανήκουν. Αυτό απαιτεί και η πολιτισμική ταυτότητα της κοινωνίας μας. Ακόμη κι αν κάποιοι επιμένουν να φοράνε κομματικές ταμπέλες εγώ δεν θα τις βλέπω», σημείωσε.
Όπως ήταν φυσικό η κα Χουλιάρα κλήθηκε να τοποθετηθεί και σχετικά με τον κύκλο της φημολογίας που άνοιξε και των διαρροών, για επιλογή του υπουργείου στο πρόσωπό της, με βάση την κομματική της ιδιότητα ως μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜ. ΑΡ.
«Η προκήρυξη περιείχε προαπαιτούμενα και συνεκτιμώμενα κριτήρια. Δε νιώθω ότι η επιλογή μου έγινε με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά. Πολλοί στον έντυπο τύπο αναφέρθηκαν μόνο στον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκω, χωρίς την παραμικρή αναφορά σε άλλα προσόντα και στην πορεία μου. Δεν θα ακολουθήσω τη λογική να διαψεύδω πράγματα που δεν με αφορούν, να αλλάζω προθέσεις άλλων, ούτε και να μάθω ανάγνωση σε κάποιον που όταν διαβάζει κάτι δεν καταλαβαίνει τι λέει. Δεν πρόκειται φυσικά να αρνηθώ και τίποτε από το παρελθόν μου», σημείωσε με νόημα η κα Χουλιάρα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ από την Ελευθερία



Δεν υπάρχουν σχόλια: