ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών για το «πράσινο χωριό»

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών καταγγέλλει τον Δήμο Φιλιατών για ολιγωρία και έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος
Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για τη μη υπαγωγή του δημοτικού διαμερίσματος Τρικόρυφου στο πρόγραμμα ‘’Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες-Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης’’ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Το πρόγραμμα προβλέπει τη σταδιακή μετατροπή κοινοτήτων από ενεργοβόρες σε κοινότητες με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ,μέσα από την εγκατάσταση μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ,από την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων ,από την ‘’πράσινη’’ διαχείριση των υδάτινων πόρων και από παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις οικίες της κοινότητας.

Είναι προφανές ότι τα οφέλη από την ένταξη της κοινότητας Τρικόρυφου στο πρόγραμμα αυτό θα ήταν μεγάλα τόσο για την ίδια την κοινότητα όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας ,δεδομένου ότι οι παρεμβάσεις που θα εφαρμοζόταν θα έδιναν πνοή στη πράσινη επιχειρηματικότητα και θα ευνοούσαν τις πράσινες επενδύσεις , ενώ η μετατροπή του Τρικόρυφου σε ‘’πράσινο χωριό’’, πέρα από την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, θα άνοιγε προοπτικές στον τουρισμό ,στην παραγωγή και μεταποίηση οικολογικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και οικολογική ευσυνειδησία των νέων.
Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών καταγγέλλει τον Δήμο Φιλιατών για ολιγωρία και έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος για το εν λόγω πρόγραμμα ,καθώς ο φάκελος που κατέθεσε δεν πέρασε το στάδιο της αξιολόγησης ,αφού δεν εκπλήρωνε τις απαιτήσεις της τυπικής πληρότητας και δεν παρακολούθησε την υπόθεση ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διορθώσεις που θα διαμόρφωναν έναν άρτιο φάκελο υποψηφιότητας. Θυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα εντάχθηκαν συνολικά επτά κοινότητες αλλά καμία από αυτές δεν ανήκει στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Φιλιατών χρειάζεται μια δημοτική αρχή με όραμα ,με ριζοσπαστικές ιδέες ,με οικολογική συνείδηση και με διάθεση για δουλεία ,που θα είναι αποφασισμένη να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και που θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τις προοπτικές του τόπου ,δίνοντας λόγο στις επιθυμίες και στα όνειρα των τοπικών κοινωνιών και για μια τέτοια δημοτική αρχή θα εργαστούμε και θα παλέψουμε !
Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια: