Τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

Τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας. Μαζί του ήταν ο κ. Ευάγγελος Δήμας , Μέλος της Ε.Ε. και ο κ. Ευάγγελος Αθανασίου, νέος Πρόεδρος του τοπικού Ηπειρωτικού Συλλόγου Ντίσελντορφ.

Θέματα της συζήτησής τους υπήρξε ο ρόλος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης όπως και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, η διατήρηση της πολιτιστικής και εθνικής ταυτότητας όπου υπάρχει Ηπειρώτης, είτε στην Ευρώπη, είτε στον κόσμο. Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία με το Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ που είναι ο εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους για τους περίπου 135 χιλιάδες Έλληνες στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας αλλά και για το κύμα νέων μεταναστών το οποίο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.
Από την πλευρά του κ. Προξένου τέθηκε το θέμα συντονισμού των ελληνικών φορέων ώστε πράγματι να μπορέσουν με τη δυναμική που διαθέτουν να διαμορφώσουν ένα δίκτυο στήριξης συμπατριωτών που βρίσκονται δε δύσκολη θέση, ειδικά τους πρώτους μήνες παραμονής στη Γερμανία όσο και της καλύτερης δυνατής συνεργασίας με γερμανικούς φορείς.
Ο Πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Ντίσελντορφ «ΔΩΔΩΝΗ» κ. Αθανασίου παρουσίασε στον κ. Πρόξενο το πλαίσιο δράσεων του συλλόγου όπως η διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα Ή Ήπειρος και άνθρωποι της χθες και σήμερα» στις 21.02.2014 και η διοργάνωση του καθιερωμένου χορού για τον μήνα Φεβρουάριου στις 22.02.2014 με αφορμή την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και κατ’ επέκταση της Ηπείρου.
Κοινή διαπίστωση ότι ο ελληνισμός μπορεί να διατηρήσει την εθνική και πολιτιστική του ταυτότητα και παράλληλα να ενσωματωθεί ομαλά στην γερμανική κοινωνία, βοηθώντας έτσι με την ενεργή του παρουσία την πατρίδα αλλά και τον τόπο στον οποίο ζει και εργάζεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια: