Συνεργασία ενάντια στις πυρκαγιές στα σύνορα

Με την παρουσία στα Γιάννενα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Παπαγεωργίου, παραδόθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα της Αλβανίας, ένα πυροσβεστικό όχημα και εξοπλισμός
Με επίκεντρο τη συνεργασία της Ελλάδας και της Αλβανίας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών που αφορούν τις περιοχές κοντά στα σύνορα, έγινε χτες στα Γιάννενα συνάντηση εκπροσώπων των Πυροσβεστικών υπηρεσιών των δύο χωρών, στο κτήριο της Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης και με την παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Παπαγεωργίου, παραδόθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα της Αλβανίας, ένα πυροσβεστικό όχημα και εξοπλισμός.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, στόχος της ελληνικής Πυροσβεστικής, είναι η βελτίωση της συνεργασίας που μπορεί να επιτευχθεί με την παροχή τεχνογνωσίας, αλλά και με την εκπαίδευση. Ο ευρύτερος στόχος άλλωστε, είναι κοινός και δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση των διασυνοριακών δασικών πυρκαγιών, όπως είπε.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, με βαθμό Πρέσβη, Νίκος Κουτροκόης, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα αποδεικνύει εμπράκτως το αμέριστο ενδιαφέρον της για τη γειτονική χώρα. «Η σύσφιξη των σχέσεων συνεργασίας είναι απαραίτητη για τη δασοπυρόσβεση και τη δασική προστασία, έτσι ώστε να προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές», ανέφερε.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος συνοδευόταν από το επιτελείο του, μεταξύ αυτών και από τον τέως Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και προϊστάμενο Β’ κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης, σήμερα, Αρχιπύραρχο Δημοσθένη Αναγνωστάκη.
Παρέστησαν από την αλβανική πλευρά ο πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννενα, και Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αλβανίας ενώ της τελετής ακολούθησε σύσκεψη των δύο πλευρών και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Παπαγεωργίου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και για το εάν αποδείχθηκε το καλοκαίρι ότι οι πυρκαγιές μπορούν να αντιμετωπιστούν στην Ήπειρο και χωρίς τη βάση ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο.
«Οφείλουμε να αναπροσαρμόσουμε τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό στα νέα οικονομικά δεδομένα. Τα εναέρια μέσα δε σβήνουν μόνα τους τις πυρκαγιές, αλλά συνεπικουρούν τις επίγειες δυνάμεις», απάντησε.
Τέλος, ερωτώμενος και για την υπόθεση με την απάτη που φέρεται να οργάνωσε εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης, σε όλη τη χώρα, απέφυγε να σχολιάσει, τονίζοντας πως «υπάρχει άριστη συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Ο εθελοντής προσφέρει αφιλοκερδώς στο κοινωνικό σύνολο» σημείωσε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία


Δεν υπάρχουν σχόλια: