«Ωρα να Ξυπνήσουμε!»: Πανελλαδική εκστρατεία εναντίον της διαφθοράς

Από τη Διεθνή Διαφάνεια-Ελλάς έως και τις 20 Μαρτίου
Πανελλαδική εκστρατεία κατά του φαινομένου της διαφθοράς, πραγματοποιεί από σήμερα έως και τις 20 Μαρτίου, η Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς, με σύνθημα «Ώρα να Ξυπνήσουμε!».
Στόχος της εκστρατείας είναι η αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της σιωπής που περιβάλλει τη διαφθορά.

Η καμπάνια θα προβληθεί δωρεάν από τα ΜΜΕ, ως κοινωνικό μήνυμα, ενώ στο πλαίσιο της θα παρουσιάζονται καθημερινοί σύγχρονοι πολίτες που βίωσαν τη διαφθορά στη ζωή τους, στον κόσμο της υγείας, τις δημόσιες υπηρεσίες, τον επιχειρηματικό κόσμο.

«Οι άνθρωποι που παρουσιάζουμε μιλούν για ένα γιατρό, έναν εξεταστή οδήγησης, έναν επιχειρηματία που «λαδώθηκε», «ξέπλυνε», «χρηματίστηκε», επισημαίνει η κυρία Σοφία Ιωάννου, υπεύθυνη Επικοινωνίας της Διεθνούς Διαφάνειας - Ελλάς. «Πιστεύουμε ότι με αυτές τις εικόνες κάθε συμπολίτης μας μπορεί να ταυτιστεί καθώς ο ίδιος έχει μία παρόμοια προσωπική ιστορία διαφθοράς να διηγηθεί. Το γεγονός ότι μοιραζόμαστε το κοινό βίωμα της διαφθοράς, είναι ικανό να μας κινητοποιήσει σε δράση. Για να βάλουμε μαζί ένα τέλος» τονίζει.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» έχει υποδεχθεί κι έχει καταγράψει περισσότερες από 450 καταγγελίες, από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι σήμερα.

Η Υπηρεσία λειτουργεί με την υποστήριξη της ομάδας νομικών της Διεθνούς Διαφάνειας - Ελλάδας και τη βοήθεια εκπαιδευμένων εθελοντών, έχοντας στόχο την παροχή καθοδήγησης και υποστήριξης σε θύματα και μάρτυρες διαφθοράς.

Στην Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης με σκοπό να αναφέρει περιστατικά διαφθοράς, λαμβάνοντας κατευθυντήριες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της καταγγελίας του, με τους εξής τρόπους:

Κλήση στη Γραμμή Υποστήριξης 10190

(Η Γραμμή Υποστήριξης λειτουργεί: Δευτέρα & Παρασκευή: 15.00μ.μ. - 19.00μ.μ., Τετάρτη: 10.00π.μ. - 14.μ.μ.)

On-line καταγγελία
Εκτύπωση, συμπλήρωση και αποστολή φόρμας (www.transparency.gr/diafaneiatora) στα γραφεία της οργάνωσης (Θέτιδος 4, 115 28, Αθήνα).


Δεν υπάρχουν σχόλια: