«Η Ήπειρος του Edward Lear»

«Η Ήπειρος του Edward Lear» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινίασε η ΙΒ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και θα είναι ως τις 30 Απριλίου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων λειτουργεί εκτός Δευτέρας, από τις 9:00 έως 16:00.

Ο Έντουαρντ Λιρ, ένας καλλιτέχνης-περιηγητής του 19ου αιώνα, ταξίδεψε σε πολλές γωνιές της Ελλάδας, δημιουργώντας σχέδια, υδατογραφίες, λιθογραφίες και πίνακες. Η έκθεση περιλαμβάνει 70 έργα και στοχεύει να παρουσιάσει, μέσα από κείμενα, σπάνιες εκδόσεις, υδατογραφίες, ελαιογραφίες, λιθογραφίες και έργα άλλων τεχνικών, την αγάπη του βικτωριανού καλλιτέχνη για την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά. Παράλληλα, εκτίθενται δημιουργίες άλλων καλλιτεχνών-περιηγητών.
Η έκθεση βασίζεται στα έργα τα οποία ευγενικά δέχτηκαν να δανείσουν στην ΙΒ' Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων από τις συλλογές τους: η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, ο Γεώργιος Χ. Σουρτζίνος, ο Αναστάσιος Παπασταύρος, ο Παναγιώτης Τσιλίκης, ο Ζήκος Παπαζώτος, o Θωμάς Μεσσήνης, η Μαίρη Κωνσταντίνου Καραμούτσου και το Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολις» στην Πρέβεζα. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, με την υποστήριξη της «Εταιρείας των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων» και της εταιρίας «Βίκος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: