O Γιάννης Λώλος υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η ανασφάλεια και αβεβαιότητα που βιώνουμε καθημερινά, ως αποτέλεσμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν. Ο καθένας, με τον τρόπο του, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προσωπικά και οικογενειακά του προβλήματα και, επιπρόσθετα, να βοηθήσει όσο και όπως μπορεί τους συμπολίτες του.
Οι φιλότιμες ατομικές προσπάθειες συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά από μόνες τους δεν επαρκούν.

Στην αντιμετώπιση της σημερινής ζοφερής πραγματικότητας καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Βρισκόμαστε, ήδη, λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου, οπότε θα κληθούμε να επιλέξουμε εκείνη τη Δημοτική Αρχή, η οποία θα έχει την επάρκεια που χρειαζόμαστε για την κάλυψη των πολλών και οξυμμένων αναγκών μας.

Οι συγκυρίες είναι δύσκολες, αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να βρει τη χαμένη της αξιοπιστία. Η δυσπραγία και το τέλμα δεν πρέπει να διαιωνισθεί αλλά, αντίθετα, να αποτελέσει οδυνηρή ανάμνηση του παρελθόντος.

Γνωρίζουμε όλοι τον αριθμό και το μέγεθος των προβλημάτων. Είναι βαρύ το φορτίο που θα επωμισθεί η Νέα Δημοτική Αρχή. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, αλλά ούτε και πειραματισμών. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και να μην περιμένουμε τις εξελίξεις. Ας υιοθετήσουμε την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινωνικά δρώμενα. Η αδράνεια είναι εις βάρος μας. Δεν περισσεύει κανείς. Ας συνθέσουμε τις προτάσεις μας για μια νέα δημιουργική εποχή για τον τόπο μας.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να διοικήσουν το Δήμο συμπολίτες μας με ικανότητες, ανιδιοτέλεια και εμπειρία, γνώστες της λειτουργίας του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, με όραμα και αποφασιστικότητα. Πρόσωπα με πλουραλισμό στην πολιτική προσέγγιση, τα οποία θα σέβονται τη θεσμική λειτουργία της κεντρικής εξουσίας, αλλά δε θα διστάσουν να συγκρουστούν μαζί της στα πλαίσια υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων των συνδημοτών τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τόπος μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Οι δυνατότητες ανάπτυξής του είναι πολλές και ποικίλες. Δεν υπάρχει, όμως, καμιά μορφή ανάπτυξης που να μπορεί να υλοποιηθεί αυτόματα. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, μεθοδική εργασία, υπευθυνότητα, διάθεση για προσφορά, αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Υπάρχουν ευκαιρίες, μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο.

Με πυξίδα τα παραπάνω, δηλώνω δημόσια ότι θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη σας για την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Απευθύνομαι σε σας, τους δημότες του Δήμου Ηγουμενίτσας, στις νέες και τους νέους, που αγωνίζεστε για μια δικαιότερη, αλληλέγγυα και συμμετοχική στην πράξη κοινωνία. Σας καλώ, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που εντάσσετε τους εαυτούς σας, αλλά συμμερίζεστε μαζί μου κοινές ανησυχίες, να στρατευτείτε μαζί μου, ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων.

Ελάτε να πορευτούμε σε μια νικηφόρα πορεία για την αλλαγή στην ποιότητα της ζωής μας. Να συνδιαχειριστούμε με επιτυχία την τύχη και τις προοπτικές του τόπου μας για την επόμενη πενταετία. Να δημιουργήσουμε υποδομές, να αναπτύξουμε δραστηριότητες και να θέσουμε υγιείς βάσεις για το μέλλον των παιδιών μας.

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κοινή προσπάθεια για μια νέα αρχή.


Ηγουμενίτσα 19 Φεβρουαρίου 2014

Ιωάννης Λώλος
- Δασολόγος Π.Ε.
- τέως Δήμαρχος Μαργαριτίου



Δεν υπάρχουν σχόλια: