Δήμος Σουλίου: Διαπρέπει και στο ΕΣΠΑ…

Μοιάζει πραγματικά με θαύμα αυτό που κατάφερε να πετύχει τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμος Σουλίου και αποτυπώνει την τεράστια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία έγινε αθόρυβα και χωρίς φανφάρες.
Αντιμετωπίζοντας λοιπόν όλα τα προβλήματα που απορρέουν από τον Καλλικράτη και την περικοπή πόρων, ο Δήμος Σουλίου κατάφερε να αποκτήσει διαχειριστική επάρκεια και χωρίς να έχει βρει ουσιαστικά τίποτα έτοιμο, πέτυχε να εντάξει μία σειρά σημαντικών έργων στην περιοχή και έτσι να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες του ΕΣΠΑ.

Στο Δήμο Σουλίου εκτελούνται σήμερα, από διάφορους τελικούς δικαιούχους, μεταξύ αυτών και τον Δήμο δέκα σημαντικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό 21,2 εκατομμύρια.
Ορισμένες από τις παρεμβάσεις αυτές έρχονται να επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής, όπως είναι η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου αλλά και τα μεγάλα έργα ύδρευσης Ζερβοχωρίου, Γαρδικίου, Χόχλας και Γλυκής.
Πρόκειται για έργα που η Δημοτική Αρχή της Σταυρούλας Μπραίμη έθεσε σε προτεραιότητα και κατάφερε να τα πετύχει.
Παράλληλα στα δέκα έργα που παρουσιάζονται επίσημα στο διαδικτυακό κόμβο του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα πρέπει να προστεθούν και οι αναπλάσεις των πεζοδρομίων της Παραμυθιάς, με προυπολογισμό 600 χιλιάδες ευρώ, το οποίο ο Δήμος δρομολόγησε μέσω της ΕΕΤΑΑ καθώς επίσης και ενέργειες ενταγμένες στο Πράσινο Ταμείο.
Συχνά πολλοί ισχυρίζονται ότι η αλήθεια αποτυπώνεται στους αριθμούς. Κι αυτό φαίνεται να ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του Δήμου Σουλίου.
Όσο για τον πόλεμο που φαίνεται ότι έχουν κηρύξει ορισμένοι το τελευταίο διάστημα, διαδίδοντας ότι για το Δήμο Σουλίου δεν έτρεξε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ, μάλλον έχει μόνο μία εξήγηση: Στην προεκλογική περίοδο ανθίζουν οι υπερβολές ενίοτε και τα ψεύδη.

http://epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/24552-2014-03-30-15-34-19.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: