Διαθέσιμος ο "Οδηγός του Πολίτη" από την Περιφέρεια Ηπείρου

Η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου, υλοποίησε και έθεσε σε λειτουργία έναν νέο ιστότοπο, τον ‘Οδηγό του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου’. Η εφαρμογή έχει ως στόχο την εξοικονόμηση κόστους και χρόνου για τον πολίτη και τον επιχειρηματία, την αύξηση της διαφάνειας και την ενίσχυση της ίσης πρόσβασης προς την πληροφόρηση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.politis.gov.gr, από την οποία μπορούν να αντληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το νομικό πλαίσιο, τα κόστη και τα συνοδευτικά έντυπα για το σύνολο των διαδικασιών (έλεγχοι, υπηρεσίες, κλπ) που διενεργεί η Περιφέρεια Ηπείρου.
Η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε: «Το, εν λόγω, έργο υλοποιήθηκε από στελέχη της Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα. Έτσι, εξασφαλίσαμε μηδενικό κόστος για την ανάπτυξη-υλοποίηση και τη χρήση του». Επιπρόσθετα, τόνισε: «Το έργο αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας με τελικό στόχο την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρηματιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: