Αγώνας δρόμου στο ποδηλατόδρoμο της Ηγουμενίτσας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό
Ο Φορέας διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, σε συνεργασία με την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) καθώς και με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό, διοργανώνει συμβολικό αγώνα δρόμου ενός χιλιομέτρου για παιδιά. Ο αγώνας θα λάβει χώρα στον ποδηλατόδρoμο της Ηγουμενίτσας στις 21 Μαρτίου , ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30 πμ.

Οι νικητές θα βραβευθούν με μετάλλια και συμβολικά δώρα.
Η Παγκόσμια μέρα για το νερό θεσμοθετήθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, το 1992, στη Διάσκεψη για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Ο σκοπός της εορτής αυτής είναι η ευαισθητοποίηση κρατών και πολιτών για το πρόβλημα του νερού καθώς σε πολλές περιοχές του κόσμου οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Είκοσι δύο χρόνια αργότερα μένουν πολλά να γίνουν, όπως δείχνουν τα δεδομένα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της UNICEF, περίπου 2.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο από διαρροϊκές ασθένειες και από αυτούς τους θανάτους, περίπου 1.800 συνδέονται με την έλλειψη πρόσβασης σε καθαρό νερό και τις κατ’ επέκταση ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής.«Αν 90 σχολικά λεωφορεία γεμάτα με παιδιά του νηπιαγωγείου συγκρούονταν κάθε μέρα, χωρίς επιζώντες, ο κόσμος θα το πρόσεχε. Όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει κάθε μέρα, εξαιτίας του ακάθαρτου νερού και των κακών συνθηκών υγιεινής και αποχέτευσης», λέει ο Sanjay Wijesekera, επικεφαλής του τομέα Νερού και Υγιεινής της UNICEF.


Δεν υπάρχουν σχόλια: