Πάσχα στα Γιάννενα θα κάνει ο Κάρ. Παπούλιας

Το πρόγραμμα του Προέδρου για τις ημέρες των εορτών
Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα, περνάει κάθε χρόνο ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και οι φετινές γιορτές δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση!
Ο Πρόεδρος βρίσκεται ήδη στην πόλη  και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, ακολουθώντας το συνηθισμένο πρόγραμμά του όσον αφορά τις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στις οποίες παρίσταται. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο μάλιστα, αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε επίσημα, ότι θα παραστεί σήμερα το μεσημέρι και στην νεκρώσιμο ακολουθία για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θεόκλητο. Εξάλλου, απέστειλε και συλλυπητήριο τηλεγράφημα για τον θάνατό του.

Το πρόγραμμα
Ο Κάρολος Παπούλιας θα παρακολουθήσει και φέτος, όπως συνηθίζει, την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια θα συνοδεύσει τον Επιτάφιο στην Κάτω Πλατεία όπου θα συγκεντρωθούν Επιτάφιοι από διάφορες εκκλησίες των Ιωαννίνων.
Για την ακολουθία της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο πρόκειται να μεταβεί στους Φραγκάδες Ζαγορίου όπου διατηρεί σπίτι, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ο Πρόεδρος θα την γιορτάσει παρέα με στρατευμένους νέους και αξιωματικούς στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα, όπου θα μεταβεί με την συνοδεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: