Στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανατίθεται η ευθύνη για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση τα Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης, μεταβιβάζουν τα πάσης φύσης δικαιώματα και υποχρεώσεις του έργου Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε, την οποία καθιστούν «κύριο του έργου και Φορέα Υλοποίησης».

Η Εγνατία Οδός αναλαμβάνει την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την ωρίμανση του έργου, δηλαδή μελέτες, επικαιροποιήσεις κ.ο.κ. Αναλαμβάνει τις αδειοδοτήσεις και φυσικά την δημοπράτηση, εκτέλεση και επίβλεψη του έργου που έχει εκτιμώμενο κόστος 50εκ.ευρώ. Ο γνώμονας της απόφασης είναι πως η Εγνατία Οδός ΑΕ έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα, τις μελέτες, την διαχείριση και την παρακολούθηση των αυτοκινητόδρομων που κατασκευάζει.
Στην απόφαση αναφέρεται πως διαθέτει προηγμένη τεχνογνωσία και αποτελεσματική οργάνωση για την διοίκηση και τη διαχείριση της μελετητικής ωρίμανσης της κατασκευής, της συντήρησης και της λειτουργίας σύνθετων τεχνικών έργων υποδομής (...) έχει αποκτήσει εξειδικευμένη εμπειρία και διαχειριστική επάρκεια στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων οδικών έργων.
Αυτό που απομένει πλέον είναι να τεθεί στα σχέδια της Εγνατίας Οδού το πλάνο για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου για την Ήπειρο οδικού έργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: