Αντ. Μπέζας: «Ο λαός μας είναι σήμερα πολύ ποιο ώριμος. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω.»

Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, σε συνεντεύξεις του σε μέσα ενημέρωσης της Ηπείρου και της Κέρκυρας, με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Με τις προσπάθειες που καταβάλαμε τα τελευταία δύο χρόνια και με τις θυσίες του ελληνικού λαού, σταθήκαμε όρθιοι ως χώρα, κρατηθήκαμε στο ευρώ, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας διεθνώς, πετύχαμε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν τεθεί,

δημιουργήσαμε πρωτογενές πλεόνασμα, μοιράζουμε κοινωνικό μέρισμα από αυτό το πλεόνασμα, ανακεφαλαιοποιήσαμε τις τράπεζες, βγήκαμε για πρώτη φορά στις αγορές, μειώσαμε στο μισό τους τόκους που ως χώρα πληρώνουμε, αλλάζουμε με μεταρρυθμίσεις το κράτος και την οικονομία και σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε στο ίδιο βιοτικό επίπεδο που είχαμε πριν από την κρίση. Αλλά σε πολύ πιο στέρεες και υγιείς βάσεις, για την οικονομία μας, για τη δημοκρατία μας, για την κοινωνική συνοχή.
Να γιατί πρέπει να ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία και να στηρίξουμε τη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να φύγουμε από τα μνημόνια, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να μη ξαναγυρίσουμε στη κρίση και το παρελθόν που δημιούργησε τη κρίση».

«Έχουμε δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για την Ανάπτυξη που έρχεται, μια Ανάπτυξη όχι για τους λίγους αλλά για όλους και πάνω από όλα για τα νέα παιδιά. Για να υπάρχει Ανάπτυξη, πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως διώχνει τις επενδύσεις. Για να υπάρχει Ανάπτυξη, πρέπει να υπάρχει ρευστότητα στην οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ισχυρίζεται ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις στις τράπεζες και θα προχωρήσει σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό.
Υπάρχει κανείς λογικός και σοβαρός άνθρωπος, που να μην αντιλαμβάνεται ότι οι προτάσεις τους οδηγούν σε αδιέξοδο και ότι μας γυρίζουν πίσω σε όσα περάσαμε και μας πλήγωσαν;».

«Το διακύβευμα που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ συγκεκριμένο:
Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα σταθερή και να οδηγηθεί προς την ανάκαμψη και την Ανάπτυξη ή θα αφήσουμε την πατρίδα μας να παρασυρθεί στη δίνη της αποσταθεροποίησης και την καταστροφή;
Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά στη νέα Ελλάδα του αύριο, ή να γυρίσουμε πίσω στα μουχλιασμένα συνθήματα του παρελθόντος που τόσο ακριβά πληρώσαμε;
Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά σε μια Ελλάδα με ισχυρά ερείσματα παντού, ή να γυρίσουμε πίσω στην αβεβαιότητα της δραχμής, στο «έξω από το ΝΑΤΟ» και τη διεθνή απομόνωση;
Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες θα αποφασίσουμε σωστά, γιατί αγαπάμε πάνω από όλα την πατρίδα μας!».

«Υπάρχει πράγματι η παλιά και η νέα Ελλάδα.
Η παλιά Ελλάδα είναι οι συντεχνίες που ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους, είναι αυτοί που κλείνουν το μάτι στους κουκουλοφόρους, είναι αυτοί που αρνούνται την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, είναι αυτοί που αρνούνται κάθε μεταρρύθμιση, που εκτόξευσαν τη δημόσια δαπάνη στην υγεία χωρίς να βελτιώσουν τις παροχές υγείας, είναι αυτοί που τάζουν τα πάντα στους πάντες χωρίς να λένε από πού θα ζητήσουν δανεικά και με ποιους όρους.
Η νέα Ελλάδα, είναι η Ελλάδα της Ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας, που στηρίζεται στις δυνάμεις της και δε δημιουργεί ελλείμματα. Είναι η Ελλάδα που εμείς οικοδομούμε.
Ο λαός μας είναι πληγωμένος πράγματι, αλλά είναι πολύ πιο ώριμος. Δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ να μας ξαναρίξουν πίσω. Δεν χωράει καμία χαλαρότητα, ούτε αδιαφορία.
Πρέπει όλοι να ψηφίσουμε για να μην αφήσουμε τους επικίνδυνους του ΣΥΡΙΖΑ να μας οδηγήσουν στην αστάθεια και την πολιτική αβεβαιότητα. Το αποτέλεσμα της ψήφου μας στις ευρωεκλογές δεν αφορά μόνο τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση. Αφορά ολόκληρη τη χώρα, το μέλλον της και την προοπτική της».


Δεν υπάρχουν σχόλια: