Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 3ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου καὶ Πάργας για την εκτέλεση του έργου: «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ. Αγίας Μαρίνας Χαραυγής Φιλιατών», προϋπολογισμού 450.000,00 €, και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
2. Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και του Δήμου Ζηρού για την εκτέλεση του έργου: «Προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας », προϋπολογισμού 2.600.000,00 €, ως προς το άρθρο 4 «Διάρκεια» της Προγραμματικής Σύμβασης.
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και του Δήμου Πρέβεζας για την εκτέλεση του έργου: «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Σαμψούντας», προϋπολογισμού 30.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και του Δήμου Πρέβεζας για την εκτέλεση του έργου: «Συντηρήσεις ασφαλτοστρώσεις σε οδικά τμήματα στην Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 142.700,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και του Δήμου Πρέβεζας για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή οδού αντιπυρική προστασίας στο Δ.Δ. Στεφάνης – Β’ Φάση », προϋπολογισμού 30.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και του Δήμου Πρέβεζας για την εκτέλεση του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις – κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού», προϋπολογισμού 42.500,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και του Δήμου Πρέβεζας για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου», προϋπολογισμού 12.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και του Δήμου Πρέβεζας για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση ασφαλτόστρωση οδού από ΚΤΕΟ έως διασταύρωση 2ης επαρχιακής οδού Μύτικα- Νικόπολης», προϋπολογισμού 80.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
9. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου για την εκτέλεση του έργου: «Αποκατάσταση ομβροδεξαμενής στο Δ.Δ. Ανθρακίτη ( προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 11.400,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

10. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Μετεγκατάσταση οστρακοκαλλιέργειας (μύδια), δυναμικότητας 160 τόνων/ έτος , στη θέση «Κόλπος Νήσων Κούραμος», Λωρίδα Σαγιάδας, Π. Ε. Θεσπρωτίας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κος Θωμάς Στασινός του Γερασίμου. (εισήγηση: Τμήμα Υδροοικονομίας Π.Ε. Θεσπρωτίας).
11. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Μετεγκατάσταση οστρακοκαλλιέργειας (μύδια), δυναμικότητας 160 τόνων/ έτος , στη θέση «Κόλπος Νήσων Κούραμος», Λωρίδα Σαγιάδας, Π. Ε. Θεσπρωτίας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κος Σπυρίδων Μιχόπουλος του Κων/νου. (εισήγηση: Τμήμα Υδροοικονομίας Π.Ε. Θεσπρωτίας).
12. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου που κατατάσσεται στην ομάδα 7η υποκατηγορία Α2, «Λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας, (εναρμόνιση με την τρέχουσα νομοθεσία), δυναμικότητας 24.000 πτηνών πάχυνσης, εγκατεστημένη στη θεση «Μπουσούλιζα», της Τ.Κ. Φιλιππιάδας, του Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κ. Δημήτριος Βέργος. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
13. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου που κατατάσσεται στην ομάδα 2η υποκατηγορία της 1ης κατηγορίας – κατ. Α2, «Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, ισχύος 510 Kwel από βιοαέριο, στη θέση «Νησί» του Δ.Δ. Νέας Κερασούντας, Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας ». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία “BIOGENESIS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ε.Π.Ε.» . (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
14. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, που κατατάσσεται στην ομάδα 7η υποκατηγορία Α2, : «Λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας(εναρμόνιση με την τρέχουσα νομοθεσία),δυναμικότητας 20.000 πτηνών πάχυνσης, εγκατεστημένη στη θέση «Γλύντζα», της Τ.Κ. Κερασώνα, του Δ. Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας ». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ο κ. Χρήστος Αθανασόπουλος. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
15. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, που κατατάσσεται στη ομάδα 7η υποκατηγορία Α2, : «Λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας(εναρμόνιση με την τρέχουσα νομοθεσία),δυναμικότητας 29.120 πτηνών πάχυνσης, εγκατεστημένη στη θέση «Ομορφάδα», της Τ.Κ. Γυμνότοπου, του Δ. Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ο κ. Χρήστος Αθανασόπουλος. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
16. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Λειτουργία μονάδας παραγωγής ζωοτροφών και αποθήκες πρώτων υλών, δυναμικότητας παραγωγής ζωοτροφών 20 τόνους/ώρα και αποθηκευτικής ικανότητας 13.000τόνων/έτος, εγκατεστημένη στο 5ο χλμ. Ε.Ο. Άρτας- Ιωαννίνων του Δήμου Αρταίων Ν. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
17. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου δικαιολογητικών για την ανανέωση (παράταση της χρονικής διάρκειας ισχύος) και τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 120756/03-06-1997 ΚΥΑ ΕΠΟ ( όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) για την κατασκευή και λειτουργία του οδικού τμήματος της παράκαμψης Άρτας συμπεριλαμβανομένου τμήματος 1 χλμ. περίπου της συνδετήριας οδού με την πόλη της Άρτας, ως προς τον οριστικό σχεδιασμό της οδού και την τοποθέτηση σταθμών διοδίων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων ΕΕΥΔΕ ΜΕΛΕΤΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
18. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Αιολικός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 8MW, στη θέση «Πύργος Ελάτου Κορφοβουνίου», Δήμου Αρταίων Π.Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «ΓΚΑΜΕΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).




Δεν υπάρχουν σχόλια: