«Συμπλοκή» χθες στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου

ΣΥΡΙΖΑ και Γεροβασίλη εναντίον Καχριμάνη για το επεισόδιο
Σειρά ανακοινώσεων προκάλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Περιφερειάρχη ανάμεσα στον Αλέκο Καχριμάνη και τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστο Γρίβα όταν ο τελευταίος επιχείρησε να εισβάλει σ’ αυτό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρέα με εργαζόμενες που εκ των υστέρων δηλώθηκε ότι είναι καθαρίστριες υπό απόλυση.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό. Αισθάνομαι πολύ άσχημα για το περιστατικό, κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει βίαια μια συνέντευξη Τύπου. Δεν είναι σωστό, δεν είναι δημοκρατικό».
Από την πλευρά του, ο κ. Γρίβας, σχολιάζοντας το περιστατικό, χωρίς να δίνει καμιά εξήγηση για τη βίαιη είσοδό του στο Γραφείο του Περιφερειάρχη, διακόπτοντας τη συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι αιφνιδιάστηκε, σημειώνοντας πως «δεν αντιλαμβανόμαστε τη βία και την καταδικάζουμε. Μου είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη σήμερα. Συνεχίζουμε έναν αγώνα χωρίς να δημιουργούμε εντάσεις. Θέλαμε τη συμπαράσταση της εκλεγμένης Περιφερειακής Αρχής στο θέμα των απολυμένων καθαριστριών».
Τη συμπαράστασή του στον κ. Χρήστο Γρίβα εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και Πρόεδρος των Υπαλλήλων του ΟΤΑ Ιωαννίνων Χρήστος Μεντής, δηλώνοντας ότι δεν τον εκπλήσσει το γεγονός το οποίο και κατήγγειλε.
Στο «χορό» των ανακοινώσεων μπήκαν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη της «Ήπειρος της Ανατροπής» Όλγας Γεροβασίλη. Συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου της παράταξης έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, εναντίον των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα – απόλυση, καθώς και εναντίον του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, Χρήστου Γρίβα». Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, χαρακτηρίζει… ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία την χθεσινή εισβολή στο γραφείο του Περιφερειάρχη, τον οποίο, κι αυτός με τη σειρά του τον κατηγορεί για αυταρχική συμπεριφορά.
Aνακοίνωση κατά του Αλ. Καχριμάνη εξέδωσε χθες βράδυ και η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο», η οποία κάνει λόγο για «τραμπούκικη συμπεριφορά»


Δεν υπάρχουν σχόλια: