Πολιτικό γλέντι σαρακατσάνων και βλάχων…

Η αντιπαλότητα που επικρατεί στις σχέσεις βλάχων και σαρακατσάνων είναι γνωστή.... Στην προκειμένη περίπτωση όμως τους ένωσαν οι εκλογές και σίγουρα το φλάμπουρο!
Οι φίλοι του σαρακατσάνου νεοεκλεγέντος περιφερειακού συμβούλου Απόστολου Βαγγελή, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και το γλέντι που ακολούθησε ήταν τρικούβερτο.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης... Ως βλάχοι και οι τρεις στην καταγωγή, υποχρεώθηκαν να ακούσουν σαρακατσάνικους σκοπούς!!!
Ήταν ακόμη εκεί ο νέος δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, η αντιπεριφερειάρηχς Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, νεοεκλεγέντες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι...
Και όπως συνηθίζεται σε τέτοια γλέντια, σε περίοπτη θέση, στήθηκε το σαρακάτσινο φλάμπουρο της οικογένειας. Ο Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος... Δαφνοστεφανωμένος!
Οι ευχές περίσσευαν και για ένα βράδυ τουλάχιστον Σαρακατσάνοι και Βλάχοι έδειξαν ότι μπορούν να συνυπάρξουν.... Ακόμη και να συνεννοηθούν

http://www.epiruspost.gr/reportaz/paraskinio/25688-2014-06-02-21-03-44.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: