Ανακοίνωση για την αργία του Αγίου Πνεύματος

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας
Σχετικά με τα ερωτήματα συναδέλφων για το αν θα ισχύσει εφέτος η αργία του Αγίου Πνεύματος, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, συζήτησε το θέμα και σας γνωστοποιεί τη θέση του:
στο παρελθόν, μετά από αίτημα του συλλόγου κι αντίστοιχη νομαρχιακή απόφαση, η εορτή του Αγίου Πνεύματος ορίστηκε ως τοπική αργία και για τα εμπορικά καταστήματα του νομού.

Έκτοτε, η τοπική αργία τηρείται αδιαλείπτως κάθε χρόνο και τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά. Στη συνείδηση εμπόρων και καταναλωτών, η συγκεκριμένη μέρα ήταν και είναι αργία.
Η αναστάτωση προήλθε από την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ότι δεν θα ισχύσει η συγκεκριμένη αργία. Αυτή του η απόφαση, αφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης κι όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι «συνδικαλιστές» της Θεσσαλονίκης επικαλούνται νόμο του 2011. Αλήθεια, γιατί δεν μας τον γνωστοποίησαν το 2012 και το 2013; μήπως γιατί τότε δεν είχε τεθεί ακόμη από την κυβέρνηση η κατάργηση όλων των αργιών κι η δουλειά 365 μέρες το χρόνο;
Κατανοούμε το «άγχος» τους να προσφέρουν εκδούλευση στις πολυεθνικές και στα πολυκαταστήματα, πράγμα που τους κάνει να ξεχνούν το εθιμικό χαρακτήρα των αργιών, όπως συμβαίνει π.χ. και με την αργία της Καθαρής Δευτέρας.
Από την πλευρά μας, καλούμε τους εμπόρους της πόλης να διαφυλάξουν την αργία της εορτής του Αγίου Πνεύματος κι όπως κάθε χρόνο, να κρατήσουν τα μαγαζιά τους, κλειστά.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: