Έλεγχοι και από το ΚΕΠΕ στον Καλαμά

Έλεγχοι και από το ΚΕΠΕ πραγματοποιήθηκαν στον Καλαμά, με αφορμή το θάνατο ψαριών που παρατηρήθηκε στο Σουλόπουλο, στον παραπόταμο Σμολίτσα.
Οι κάτοικοι αποδίδουν το θάνατο των ψαριών σε ρύπανση των νερών του παραποτάμου από μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας πήγαν στο σημείο, συνέλεξαν δείγματα από τα νεκρά ψάρια και τα έστειλαν μέσω του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου για έλεγχο.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα. Θεωρώ όμως ότι έπρεπε να είχε ενημερωθεί και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που έχει την Υπηρεσία Υδάτων και δρα σε αυτές τις περιπτώσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.
"Για το θέμα του Καλαμά έχουμε υλοποιήσει μια μελέτη για να μπορούμε να μετράμε όλες τις παραμέτρους και για όλα τα ποτάμια, και την έχουμε στείλει για χρηματοδότηση στο αρμόδιο Υπουργείο. Άλλωστε, στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 μελέτες και έργα που θα αφορούν καινοτομία και περιβάλλον, θα μπορούν να ενταχθούν», ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: