Έκλεισε το εργοτάξιο στο λιμάνι Ηγουμενίτσας…

 Ύστατη προσπάθεια για να σωθεί το έργο
Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο έργο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται στην Ήπειρο, μέσω του ΕΣΠΑ και το οποίο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα από την έναρξή του.
Η Κοινοπραξία Ιόνιος που είχε αναλάβει την τρίτη φάση, αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου, έκλεισε το εργοτάξιο, απομάκρυνε τα ελάχιστα μηχανήματα που είχε και τους εργαζομένους που απασχολούσε, στην εκπνοή της προθεσμίας της 8ης Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία επρόκειτο να κηρυχτεί έκπτωτη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοϊδη, πρόσφατα στα Ιωάννινα.

Εδώ και αρκετό καιρό το Υπουργείο Υποδομών είχε κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτη, γεγονός που θα οδηγούσε σε τεράστιες περιπέτειες το έργο.
Προφανώς μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν κι αφού έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την πρόοδο του έργου, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιόνιος, αποδέχθηκε την πρόταση να υποκατασταθεί από άλλη εταιρία ώστε να συνεχιστεί κανονικά το έργο.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη ήδη με την ίδια εταιρία στο δρόμο Ακτίου Αμβρακίας, ο οποίος αντιμετώπιζε πανομοιότυπα προβλήματα, αλλά και σε άλλα έργα στην υπόλοιπη Ελλάδα, στα οποία ανάδοχος ήταν η ίδια Κοινοπραξία.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συμφωνηθεί ήδη τα έργα αυτά της Ιονίου να περάσουν σε μεγάλη ελληνική κατασκευαστική εταιρεία με τη μέθοδο της υποκατάστασης αναδόχου, ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις και η αντιμετώπιση των νομικών ζητημάτων αναμένονται εντός των επομένων ημερών.
Πάντως την προσεχή Πέμπτη, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην οποία θα συμμετέχουν ο τοπικός βουλευτής και υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος και ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Ι. Λώλος, στην οποία αναμένεται να ανακοινωθούν στους αιρετούς της Θεσπρωτίας και οι οριστικές αποφάσεις.
Το έργο της Γ' φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας έφτασε αρκετές φορές στην κόψη του ξυραφιού, με ορατό ακόμη και τον κίνδυνο της απένταξης που θα σήμανε και ματαίωσή του και φαίνεται πως η λύση της υποκατάστασης είναι η μόνη που επιτρέπει μια αισιοδοξία για την ολοκλήρωσή του

http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/26217-2014-07-05-17-54-05.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: