Συνεργασία με ίδρυμα του Τέξας εγκαινιάζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Texas A&M των Η.Π.Α και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον αντιπρύτανη Καθηγητή κ. Δημήτριο Λαγούδα. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη και συμπληρωματικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Πειραματικού Σταθμού του Πανεπιστημίου του Texas A&M και του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.

Η πρόταση για την υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας καλλιεργήθηκε από τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρο Ματίκα, κατά τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Συνεδρίου για Νέες Τεχνολογίες που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια τον περασμένο Μάρτιο και στο οποίο συμμετείχε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Texas A&M, κ. Λαγούδας. Στην επικοινωνία που ακολούθησε, ο Αντιπρύτανης Ισαάκ Λαγαρής συνέβαλε στην ολοκλήρωση της πρότασης συνεργασίας.
Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, τα δύο Ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής επιστημόνων, την εκπόνηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, την από κοινού επίβλεψη διδακτορικών διατριβών, την διοργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων κ.α..

Δεν υπάρχουν σχόλια: