Το αλβανικό κύκλωμα ναρκωτικών έχει πλοκάμια και στην Ελλάδα

Νέα στοιχεία από την έρευνα στο Λαζαράτι
Προς την Ελλάδα στρέφουν το βλέμμα τους οι αρχές στην Αλβανία, καθώς όπως προκύπτει από την έρευνα για τα ναρκωτικά στο Λαζαράτι, το κύκλωμα έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στη χώρα μας.
Από τα δεκάδες αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν μετά από την τεράστια επιχείρηση που έγινε τον προηγούμενο μήνα στο Λαζαράτι, εντοπίστηκαν και τρία φορτηγά που ανήκουν σε Ελληνες ιδιοκτήτες, από τα Ιωάννινα.

Η διακίνηση των ναρκωτικών από το χωριό του χασίς είχε ως κύριους προορισμούς την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως προκύπτει από την επέκταση της επιχείρησης της αλβανικής αστυνομίας.

Για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των στοιχείων των αυτοκινήτων των Ελλήνων, που είχαν αλλοιώσει οι δράστες, χρειάστηκε το αυξημένο ενδιαφέρον του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. Η αρμόδια υπηρεσία στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν μεταφερθεί στο Λαζαράτι και άλλα κλοπιμαία από την Ελλάδα, αυτοκίνητα και λοιπά αγροτικά και μεταφορικά οχήματα.

Παράλληλα, πληροφορίες που προκύπτουν από τις ανακρίσεις των πάνω από 40 ατόμων που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση στο Λαζαράτι, προκύπτει σύνδεση των κυκλωμάτων διακίνησης χασίς και άλλων ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα.

Η Αστυνομία κατάσχεσε και κατάστρεψε περισσότερους από 100 τόνους επεξεργασμένο χασίς προς πώληση και δύο εργαστήρια παραγωγής χασισοελαίου, ενώ ξερίζωσε περισσότερες από 110 χιλιάδες καλλιεργημένα φιντάνια στο Λαζαράτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: