Ενημερωτική ημερίδα για το πολυφωνικό τραγούδι

Στο Κεφαλόβρυσο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η ενημερωτική ημερίδα για την προώθηση του πολυφωνικού τραγουδιού, δράση που με το διακριτικό τίτλο Polysong, είναι ενταγμένη στο Διασυνοριακό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013».
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αναστάσιο Γιούνη, ο οποίος και ήταν ο συντονιστής της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια μίλησαν ο λαογράφος Νίκος Υφαντής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Γκρέτσια Σαλενίντα» Νίκος Σουρέλης, ο μουσικολόγος/μουσικός και διδάσκων στην Αν. Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς, Παναγιώτης Τέλης, ο λαογράφος Βασίλειος Ράπτης. Ακολούθησε παρουσίαση πολυφωνικών τραγουδιών από το πολυφωνικό μουσικό συγκρότημα του Σελιού της Βορείου Ηπείρου και από το συγκρότημα «Ήνορο». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, στόχος της ημερίδας υπήρξε η προώθηση και προβολή της μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών που συμμετέχουν στο έργο καθώς και η ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών στην καθημερινή δραστηριότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με το πολυφωνικό τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: