Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε την Τετάρτη 20/8/14 κλιμάκιο της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίτσας και το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιωμάτων, Μάνια Μπαρσέφσκι
Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας για την κατάσταση των κρατητηρίων και για τις συνθήκες κράτησης και σίτισης των κρατουμένων. Ενημέρωση έγινε και για την προσπάθεια εγκλωβισμένων στην χώρα μας μεταναστών και προσφύγων, να περάσουν στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ή από τις ακτές της Ηπείρου και της γειτονικής Αιτωλοακαρνανίας.

Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι ένα ζήτημα με παγκόσμια και ευρωπαϊκή διάσταση, και οι συνθήκες Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ, σε συνδυασμό με τη συνθήκη Σένγκεν και το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, μας δημιουργούν πολλές δυσκολίες.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανθρωπιστική προσέγγιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετανάστευση, που φαίνεται η μόνη λύση στις δεδομένες συνθήκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί στα πλαίσια της ΕΕ ισότιμη αντιμετώπιση και αναλογική κατανομή των μεταναστών και προσφύγων που περνούν τα σύνορα της ΕΕ, καταγγελία της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων με ανθρώπινους όρους παραμονής τους.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε επίσης για τα προβλήματα και τα αιτήματα των ένστολων λιμενικών, από μέλη του σωματείου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: