Ο Κασπάροφ στα σχολεία των Ιωαννίνων

Ο Γκάρι Κασπάροφ αποτελεί ένα ζωντανό θρύλο. Θεωρείται ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών αλλά κι ένας άνθρωπος εξαιρετικά δραστήριος.
Μέσω του Ιδρύματος που λειτουργεί (Kasparov Chess Foundation) επιδιώκει να παρέχει στα σχολεία ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών στο σκάκι.
Το πρόγραμμα είναι πολύ γνωστό στην Αμερική και σταδιακά αναπτύσσεται και στην Ευρώπη καθώς θεωρείται μέσο διαπαιδαγώγησης που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί στα δημοτικά σχολεία.

Στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κασπάροφ, χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ξεκίνησε πιλοτικά και φέτος αναπτύσσεται καλύπτοντας για πρώτη φορά και σχολεία των Ιωαννίνων.
Την ευθύνη υλοποίησής του στην περιοχή μας ανέλαβε ο Άγγελος Καίσαρης. Όπως σημειώνει, αν όλα πάνε καλά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, από τα δημοτικά σχολεία στο συγκρότημα της Ακαδημίας.
Απευθύνεται σε μαθητές της πρώτης και δεύτερης τάξης, οι οποία μετά τα μαθήματα του σχολείου και για μία ώρα κάθε βδομάδα θα διδάσκονται σκάκι.
Στα παιδιά θα μοιραστούν σκακιέρες και βιβλία, προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενώ το πρόγραμμα διδασκαλίας, που θα γίνεται δωρεάν, έχει αναπτυχθεί και προσφέρεται από το Kasparov Chess Foundation Europe.

Δεν υπάρχουν σχόλια: