Πινακοθήκη Αβέρωφ: Στο μονοπάτι της αρκούδας

Η Πινακοθήκη Αβέρωφ εγκαινιάζει την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου τη δράση «Εικαστικές παρεμβάσεις στο μονοπάτι της αρκούδας», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών από το εργαστήρι του καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιώργου Χουλιαρά.
Ο καθηγητής, μαζί με μια ομάδα τελειοφοίτων και αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ., φιλοξενούνται για δύο βδομάδες στο Μέτσοβο και σ' αυτό το διάστημα δημιουργούν πρωτότυπα έργα γλυπτικής κατά μήκος της μικρής χαρτογραφημένης διαδρομής στο βιότοπο της αρκούδας «Στα χνάρια της αρκούδας».

Πρόκειται για εικαστικές παρεμβάσεις που έχουν στόχο, με απλά υλικά, όσο το δυνατόν οικολογικά, να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου και να διερευνήσουν τη σχέση του γλυπτού με τον περιβάλλοντα χώρο του δάσους. Οι εικαστικές παρεμβάσεις κινούνται στην ακόλουθη λογική: Είσοδος στο μονοπάτι.
Η είσοδος στο μονοπάτι σηματοδοτείται με σημαντική εικαστική επέμβαση χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως ξύλα του δάσους.
Ηχητικές, πλαστικές και κινητικές επεμβάσεις: Ελαφριές κατασκευές ανάμεσα στα δέντρα που δημιουργούν ενδιαφέροντα αισθητικά αποτελέσματα. Καθιστικά πάνω στην πορεία, φιλοτεχνημένα με εικαστική διάθεση και πρωτοτυπία, για ανάπαυση, απόλαυση τοπίου, και γνωριμία με άλλους περιπατητές. Κωδικοποίηση σηματοδότησης των διαφόρων επεμβάσεων. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Ανδρέας Αραπάκης, Ανδρέας Βερναρδάκης, Λέανδρος Ντόλας, Ηλίας Τσώλης, Αντώνης Χαλυβδίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: