Ο Αντώνης Μπέζας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του έπους του 1940 στην Ηγουμενίτσα.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του έπους του 1940 στην Ηγουμενίτσα.
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:


«Το έπος του ΄40, ήταν κυρίως το έπος των αφανών και όχι των επιφανών. Ήταν το έπος όλων εκείνων, των αξιωματικών, των οπλιτών και των απλών ανθρώπων, που αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμη και την ζωή τους για τα ιδανικά της ελευθερίας, της πατρίδας, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η φετινή επέτειος αυτής της μεγάλης νίκης του νεότερου ελληνισμού, μας εμπνέει, μας διδάσκει και μας καθοδηγεί. Βρίσκει τη χώρα στο δρόμο για την ανάκαμψη. Η οικονομία αρχίζει να στέκεται στα πόδια της, το κοινωνικό κράτος αρχίζει και πάλι να λειτουργεί και η ελπίδα ξαναγεννιέται.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει. Κανένας δε μπορεί να μας γυρίσει πίσω και να ακυρώσει τις σκληρές θυσίες των Ελλήνων τα προηγούμενα έτη. Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: