Η ΟΜ Δ. Ηγουμενίτσας του ΣΥΡΙΖΑ σε Μορφάτι, Μαργαρίτι, Μαζαρακιά

Στην περιοχή του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Μαργαριτίου περιόδευσε κλιμάκιο της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Ηγουμενίτσας την περασμένη Κυριακή 19/10. Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εξωστρεφών δράσεων και επικοινωνίας με τον κόσμο, (που θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα) μοιράστηκαν φυλλάδια με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με τις δεσμεύσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας μας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αποκτά καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την αγωνία για την επιβίωσή τους που βιώνουν εξ αιτίας της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών. Το κόστος παραγωγής για τους αγρότες και κτηνοτρόφους συνεχώς ανεβαίνει, ενώ το ζήτημα της μείωσης των επιλέξιμων βοσκότοπων και της καθυστέρησης καταβολής των αποζημιώσεων, τους έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Ο χαρακτηρισμός/αποχαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων με δυο μέτρα και σταθμά από τις δημόσιες υπηρεσίες που υπολειτουργούν, αυξάνει ακόμα περισσότερο το αίσθημα της εγκατάλειψης και της αδικίας. Η συρρίκνωση των υποδομών και το κλείσιμο κάποιων υπηρεσιών στο Μαργαρίτι είναι ακόμα ένα ζήτημα που δυσκολεύει την ζωή στην ύπαιθρο, ενώ οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά δεν φαίνεται να κρατούν τους νέους στην περιοχή, μια και πολλοί επιλέγουν το δρόμο της μετανάστευσης.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως τα μνημόνια, έχουν φέρει σε εξαθλίωση τον κόσμο της υπαίθρου και απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους για να σωθεί η χώρα και οι άνθρωποί της από την παρατεταμένη ύφεση και λιτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: