Η «Ήπειρος Ανατροπής» στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Στις 13.10.2014 ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Παναγιώτης Πάντος επισκέφθηκε το παράρτημα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του τμήματος Ξένων γλωσσών καθηγητή κο Στέφανο Βλαχόπουλο.
Στη συνάντηση μετά από την ενημέρωση του προέδρου συζητηθήκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παράρτημα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την παράταξη αναφέρεται:
Με την εφαρμογή του σχεδίου ΑΘΗΝΑ για την παιδεία το παράρτημα Ηγουμενίτσας είχε μείωση στις Σχολές και επακόλουθη μείωση των σπουδαστών.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κύρια στη στέγαση των σπουδαστών , στην μη έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών καθηγητών , με συνέπεια να έχει αρχίσει το Α΄ εξάμηνο χωρίς το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται , και στο πρόβλημα που δημιουργείται με την μεταγραφή των σπουδαστών.
Το 40 % των σπουδαστών έχει κάνει αίτηση για μεταγραφή και η καθυστέρηση στην εξέτασή τους δημιουργεί παρενέργειες στη λειτουργία του ΤΕΙ.
Ο πρόεδρος εστίασε στα παρακάτω για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ
1. Να υπάρξουν τρία τμήματα
1. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
2. Διοίκηση Επιχειρήσεων
3. Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και στην Οικονομία
Και τα τρία να αντλούν φοιτητές από το 1ο και 5ο επιστημονικό πεδίο και το πρώτο να λειτουργήσει πιλοτικά ως αγγλόφωνο στην επιλογή του μηχανογραφικού , ώστε να αποτελέσει και πόλο έλξης λόγω της μοναδικότητάς του.
2. Να ενισχυθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα για την καλύτερη λειτουργία του.
Από την πλευρά του κ. Πάντου εκφράστηκε η διάθεση της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» να συμβάλλει τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο με συντονισμένες κινήσεις ,όχι μόνο στην εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα αλλά και την ανάπτυξή του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: