Ναυάγιο στην τοπική αυτοδιοίκηση…

Κατώτεροι των περιστάσεων για λύση στην ΠΕΔ
Σε ναυάγιο κατέληξε η πρώτη απόπειρα για τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου την ΠΕΔ Ηπείρου, καθώς στην πρόσκληση δεν προσήλθαν τόσο η παράταξη του Θωμά Μπέγκα όσο και του Λάζαρου Νάτση.
Την ίδια ώρα, λύση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.


Κι αυτό γιατί δεν διαφαίνεται τέτοια πρόθεση από τις παρατάξεις και όσους τις απαρτίζουν.
Αυτό δε που γίνεται ολοφάνερο είναι το παζάρι που εξελίσσεται στο παρασκήνιο με σκοπό τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου και το μοίρασμα των θέσεων στο νέο συμβούλιο.

Η σύγκλιση του συμβουλίου είχε προσδιοριστεί χθες, για τις δώδεκα το μεσημέρι. Όσοι παραβρέθηκαν, μόνο από την πλειοψηφία (φωτο), αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα.
Μετά την αποχώρησε έφτασαν στα γραφεία της ΠΕΔ ο κ. Γιώργος Παπαδιώτης αλλά και ο Λάζαρος Νάτσης.

Η διαβούλευση παρουσία του Γιάννη Λώλου αλλά και του απερχόμενου προέδρου Γιάννη Παπαλέξη κράτησε αρκετή ώρα, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
«Δεν είναι καλή μέρα για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς κάποιοι εξακολουθούν να παίζουν παιχνίδια» δήλωσε ο κ. Λώλος.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Παπαλέξης, σε εκτενείς δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση, η οποία προς το παρόν δεν έχει βρεθεί.
Επεσήμανε ότι η εφορευτική επιτροπή όφειλε να βγάλει αποτέλεσμα, ακόμη και λανθασμένο, ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει προσφυγή. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι απόψεις για το αν είναι εφικτή η προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο διίστανται.

Ο κ. Παπαλέξης απέδωσε την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στους εγωισμούς των παρατάξεων, επιχείρησε να διαψεύσει πληροφορίες για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με σκοπό το μοίρασμα των αξιωμάτων και τόνισε ότι ο πρόεδρος πρέπει να προέρχεται από την πρώτη παράταξη.
«Πρέπει να υπερισχύσουν πιο ψύχραιμες απόψεις μεταξύ αυτών που ηγούνται των παρατάξεων» σημείωσε ο κ. Παπαλέξης, καταλήγοντας πως όταν συνέλθει το συμβούλιο θα πρέπει να είναι έτοιμη η πολιτική λύση για τη συγκρότηση προεδρείου.
Η νέα συνεδρίαση έχει προσδιοριστεί για την επόμενη Δευτέρα στις δύο το μεσημέρι και μάλλον θα καταλήξει σε ένα ακόμη ναυάγιο.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: