Ξεκίνησε η τρίτη φάση των έργων στο λιμάνι

Μετά από περιπέτειες μιας και πλέον πενταετίας, ξεκινά το μεγάλο έργο στην Ηγουμενίτσα κι ένα από τα σημαντικότερα στην Ήπειρο, αυτό της τρίτης φάσης του λιμανιού.
Η εταιρία που είχε αναλάβει το έργο, επί τρία χρόνια δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα ήταν να έχουν εκτελεστεί ελάχιστες εργασίες και να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η πίεση όλων των τοπικών φορέων ήταν συνεχής κι έτσι το Υπουργείο Υποδομών, μετά από διαβουλεύσεις με τον ανάδοχο, προχώρησε στην υποκατάστασή του.
Το έργο πέρασε στα χέρια του Άκτορα, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει τις εργασίες.
Το εργοτάξιο που έχει στηθεί επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗΓ Βασίλης Διαμάντης.
Ο κ. Μπέζας ενημερώθηκε διεξοδικά για τις εργασίες που ήδη εκτελούνται κι επικεντρώνονται στον πυθμένα του λιμανιού όπως και για την ανάπτυξη των επόμενων φάσεων.
Η ολοκλήρωση των εργασιών στον πυθμένα αποτελεί προυπόθεση προκειμένου να ακολουθήσει η πλήρης ανάπτυξη του εργοταξίου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη συνάντηση, εκτιμάται ότι τον Μάρτιο το έργο της τρίτης φάσης θα βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη.
Η εταιρία εκτιμά ότι δεν υπάρχουν κατασκευαστικές δυσκολίες και εκφράζει την αισιοδοξία της για ολοκλήρωση νωρίτερα από ότι προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα.
Το σίγουρο πλέον είναι ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η Ηγουμενίτσα θα έχει αποκτήσει ένα μεγάλο και υπερσύγχρονο λιμάνι, που θα ενισχύσει τον διαμετακομιστικό της ρόλο, αλλά και την θέση της στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

EpirusPost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: