Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες

Αποφάσεις για έργα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:


 «Συμπληρωματικές εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοταπήτων στο Ε.Ο.Δ. Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακκαβιά», προϋπολογισμού 119.000 ευρώ (Ανάδοχος: Πορφύρης & ΣΙΑ Ε.Ε.)
 «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ Αρίστης του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 52.000 ευρώ (Ανάδοχος: Τέλης Δημήτριος)
 «Συντήρηση – αποκατάσταση οδικού δικτύου κτηνοτροφικών και λοιπών εγκαταστάσεων στην Άρτα», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ελένη Άρτεμη ΕΔΕ)
 «Τοποθέτηση στηθαίων δρόμου Ανήλιο – Χαλίκι και μικροεπισκευές», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (Ανάδοχος: Γεώργιος Οικονόμου)

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

 «Αποκατάσταση επισκευή στηθαίων στο δρόμο Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι εκατέρωθεν του φράγματος Καλαμά», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
 «Αποχέτευση όμβριων στον Οικισμό Πετρίτσια - Μαργαρώνα», προϋπολογισμού 55.000 ευρώ
 «Βελτίωση – Αποκατάσταση τμημ. Οδού προς οικισμό Μεταβυζαντινής Ουζντίνας (Οσδίνας) Πέντε Εκκλησιών Δ. Σουλίου», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
 «Προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού υλικού για την αποκατάσταση των ζημιών (από δολιοφθορά) του αποστραγγιστικού αντλιοστασίου ΓΟΕΒ λεκάνης Ιωαννίνων (Κατσικάς)», προϋπολογισμού 13.000 ευρώ
 «Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 12.800 ευρώ
 «Επέκταση δικτύου άρδευσης περιοχής Πολιτσών Χρυσοβίτσας (Προμήθεια σωλήνων)», προϋπολογισμού 12.044,90 ευρώ

Αποκατάσταση του οικισμού Δαφνούλας

Στην αποκατάσταση του οικισμού Δαφνούλας της Π.Ε. Ιωαννίνων, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, με συνολικό προϋπολογισμό 280.000 ευρώ.

Οι ζημιές στον οικισμό προέκυψαν από τα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν το 2010. Για την αντιμετώπισή τους εκπονήθηκε γεωτεχνική μελέτη, μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ του τότε ΙΓΜΕ (νυν ΕΚΒΑΑ) και της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων (νυν Περιφέρειας Ηπείρου).

Το φυσικό αντικείμενο του έργου, περιλαμβάνει τη διάνοιξη δρόμου που αποκόπηκε εξαιτίας κατολισθήσεων και την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την προστασία κατοικιών και την αποκατάσταση κατάπτωσης και την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης σε μήκος 30 μέτρων και σε ύψος 1,40 μέτρων κ.ά.

Αποκατάσταση ζημιών σε επαρχιακές οδούς Βορείων Τζουμέρκων

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στις 22 Οκτωβρίου 2014, διατέθηκε πίστωση 40.000 ευρώ από τη ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου, για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στις επαρχιακές οδούς Καλέντζι- Μονολίθι και Λάζαινα- Αμπελοχώρι. Για την υλοποίηση του έργου, βρίσκονται σε εξέλιξη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες οι διαδικασίες εκπόνησης της απαιτούμενης μελέτης.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι, συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: "Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πλημμύρες-χιονοπτώσεις)".



Δεν υπάρχουν σχόλια: