Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης

Λάτρης της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας
Έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης, μετά από δυο χρόνια μάχης με την επάρατο.
Εμεινε όρθιος στο μετερίζι της δημοσιογραφίας μέχρι τέλους, μέσα από το τελευταίο δημιούργημά του, το antinews.gr. Το ίδιο, όπως έκανε για τουλάχιστον 30 χρόνια, μεταξύ άλλων από τις εφημερίδες Ελεύθερο Τύπο, Γνώμη, Απογευματινή, Εθνος, τη διεύθυνση Πολιτικού ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το περιοδικό ΤΝΤ σαν εκδότης, και στο αγαπημένο του περιοδικό, Αντί, στο οποίο έμεινε μέχρι το τελευταίο του τεύχος δίπλα στον Χρήστο Παπουτσάκη.


Λάτρης της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας, θα μείνει γνωστός για τα ρεπορτάζ του και τη μαχητικότητα γύρω από τις υποθέσεις του σκανδάλου Κοσκωτά, της «αγοράς του αιώνα», των αρχείων της Στάζι, της τρομοκρατίας, κ.ο.κ.

Μαχητής και στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα από τα φοιτητικά του χρόνια στην Μπολώνια της Ιταλίας τα χρόνια της χούντας, εντάχθηκε στο ΠΑΚ, για να βρεθεί στη Μεταπολίτευση στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, και αργότερα σε κάθε αγώνα που υποστήριζε τον άνθρωπο και το δίκιο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 17-9-1953. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, στις 12.00, από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: